Poslodavci u Prokuplju ponudili 100 radnih mesta

Poslodavci u Prokuplju ponudili 100 radnih mesta
Podeli:

PROKUPLJE – Prokupačka flilijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) održala je danas drugi po redu Sajam zapošljavanja, na kome je dvadesetak poslodavaca ponudilo stotinak radnih mesta.

Najviše potrebe za radom snagom, ali i zainteresovanih, bilo je za rad u nemačkoj fabrici autokablova “Leoni” koja ima ogranak u Prokuplju.

Na evidenciji NSZ u Prokuplju, koja pokriva još tri opštine u Topličkom okrugu, nalazi se 16 hiljada nezaposlenih osoba, što je za 1000 više nego u isto vreme prošle godine.

“Ovo je prilika da se barem deo njih uposli, a dodatni cilj ovakvih sajmova je i da nezaposleni ostvare kontakt sa mogućim poslodavcima”, kazao je direktor prokupačke filijale NSZ Ivan Zečević.

(Kraj)


Podeli:
Postvani Invalido sm lice iz Beograda. Od 1988. sam na birou. Diplomirao sam Istoriju umetnosti na Filoyofskom fakultetu iste godine, a magistrirao 2008. Lice sam koje se zaposljava pod opstim uslovima. Dakle, nepostoje prepreke koje bi mi onemogucivale rad u sruci i lii slicom zanimanju koje bi odgovarale mojim strucim kfalifikacijama (muzej, arhiv, biblioteka, institut, zavod za zastitu spomenika) i slicno – dakle ustanove budzetskog tipa. PITANJE: Da li se osobe sa invaliditetom kao sto je i receno Zakonom o zaposljavanju lica sa hendikepom iz 2010. moze zaposliti bilo koje lice sa hendikepom, izedju ostalog i mene u ustanovama koje… Opširnije »
wpDiscuz