Poslodavci u Prokuplju ponudili 100 radnih mesta

Poslodavci u Prokuplju ponudili 100 radnih mesta
Podeli:

PROKUPLJE – Prokupačka flilijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) održala je danas drugi po redu Sajam zapošljavanja, na kome je dvadesetak poslodavaca ponudilo stotinak radnih mesta.

Najviše potrebe za radom snagom, ali i zainteresovanih, bilo je za rad u nemačkoj fabrici autokablova “Leoni” koja ima ogranak u Prokuplju.

Na evidenciji NSZ u Prokuplju, koja pokriva još tri opštine u Topličkom okrugu, nalazi se 16 hiljada nezaposlenih osoba, što je za 1000 više nego u isto vreme prošle godine.

“Ovo je prilika da se barem deo njih uposli, a dodatni cilj ovakvih sajmova je i da nezaposleni ostvare kontakt sa mogućim poslodavcima”, kazao je direktor prokupačke filijale NSZ Ivan Zečević.

(Kraj)


Podeli:
  1. Postvani
    Invalido sm lice iz Beograda. Od 1988. sam na birou. Diplomirao sam Istoriju umetnosti na Filoyofskom fakultetu iste godine, a magistrirao 2008.
    Lice sam koje se zaposljava pod opstim uslovima. Dakle, nepostoje prepreke koje bi mi onemogucivale rad u sruci i lii slicom zanimanju koje bi odgovarale mojim strucim kfalifikacijama (muzej, arhiv, biblioteka, institut, zavod za zastitu spomenika) i slicno – dakle ustanove budzetskog tipa.
    PITANJE: Da li se osobe sa invaliditetom kao sto je i receno Zakonom o zaposljavanju lica sa hendikepom iz 2010. moze zaposliti bilo koje lice sa hendikepom, izedju ostalog i mene u ustanovama koje se finansiraju iz BUDZETA drzave, a ako ne molim Vas odgovorite mi na ovo pitanje, jer ja ne mogu to da costvarim iako zakon izricito govori o zaposljavanju tih lica u odnosu 1:24. Znam mogucnosti i za placanje penala od pojedinih ustanova kako bi izbegli da zaposle takvo lice. S obzirom na to Zakon se u tom slucaju ne moze ni primenii. Stoga Vas molim za odgovor kako bi konacno uspeo da nadjem posao. Ne zaboravite da Srbija ima veoma mali broj lica sa visokom strucnom spemom, pa kad se pojavi negko sa fakultetom pogotovo sa hendikepom izbegnu na ovaj ili drugi ncin, npr. sistemaizacijom, ili ssmanenjem broja zaposlenih sto u ovom slucaju ne bi trebala da postoji ako Zakon govori o 1 licu na 24 zaposlene osobe. Molio bih Vas da mi odgovorite na ovo pismo kako bih konacno i ja uspeo da resim egzistencijalni problem.
    S postovanjem, Mile I. Boca

Comments are closed.