Potpisan ugovor o otvaranju Info centra za mlade u Medveđi

Potpisan ugovor o otvaranju Info centra za mlade u Medveđi
Podeli:

U prostorijama Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, svečano je potpisan ugovor o realizaciji novog projekta „Sam svoj WEB majstor“, koji je Kancelariji za mlade opština Medveđa, odobren kod ovog Ministarstva.

Projektom je predviđeno da se osnuje Info centar za mlade koji će koristiti Srbi, Albanci i Romi, sa ciljem unapređenja informisanosti i povećanja informatičke pismenosti mladih u ovoj multietničkoj opštini.

„U Medveđi za razliku od mnogih razvojenih gradova i opština, ne postoji informativni centar za mlade, i taj nedostatak značajno utiče  na stepen informisanosti mladih i njihovo učešće u društvu, jer se mladi najčešće informišu putem elektronskih medija. Medveđa je opština koja ima dosta mladih, ali zbog nedostatka sadržaja koje imaju njihovi vršnjaci u većim mestima potreba je da napravimo neko mesto gde će se okupljati“, istakao je predsednik ove opštine Nebojša Arsić koji je i potpisao ovaj ugovor.

Vrednost projekta iznosi 700 hiljada dinara, i u okviru njega biće opremljen i prostor koji će mladi moći i kasnije da koriste za ovakve ili slične aktivnosti.

U narednom periodu, Kancelarija za mlade opštine Medveđa, organizovaće i nekoliko obuka koje će se odvijati kroz radionice.

Emilija Mladenović

 


Podeli:
  1. SVAKA vam cast predsednice, tako pravi presednik opstine radi i brine za mlade ljude svaka cast!
    Da se i ostali predsednici opstina ugledaju na vas!
    Samo napred!
    Bravo za Medveđu!!!!

Comments are closed.