Potpisani ugovori sa mladima za pokretanje poslovanja u oblasti poljoprivrede

Potpisani ugovori sa mladima za pokretanje poslovanja u oblasti poljoprivrede
Podeli:

Sedmoro mladih poljoprivrednika svečano su potpisali ugovore na osnovu sprovedenog konkursa  opštine Bela Palanka za podršku mladima u ruralnom području.

Poljoprivrednici će dobiti 500 hiljada dinara po korisniku za realizaciju biznis planova iz različitih oblasti: za proizvodnju mleka, nabavku umatičenih grla, za osnivanje stada za proizvodnju mesa, podizanje zasada trešanja, osnivanje poljoprivrednog gazdinstva, biljnu proizvodnju i osnivanje mini-mlekarice.

U ime opštine Bela Palanka ugovore je potpisao predsednik opštine Goran Miljković, koji je tom prilikom istakao da su ti ugovori jedan od načina da se smanji nezaposlenost, ožive sela i podstakne razvoj opštine.

’’Ovo je jedna od najznačajnijih mera koju smo sproveli u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Bela Palanka za 2017.godinu .. Želimo time da podstaknemo i motivišemo mlade ljude da pokrenu sopstveni biznis i utičemo na razvoj malih poljoprivrednih gazdinastava’’ , izjavio je Miljković.

On je govoreći o daljim planovima lokalne samouprave najavio izradu novog Programa podrške za razvoj poljoprivrede za 2018.godinu koji će biti pripremljen na osnovu razgovora i konsultacija sa poljoprivrednim proizvođačima.

’’Veliku podršku razvoju poljoprivrede u celoj Srbiji predstavlja IPARD program Evropske unije koji je namenjen poljoprivrednim proizvođačima i mi ćemo pomoći našim poljoprivrednicima da ispune sve uslove kako bi dobili ova sredstva’’, dodaje Goran Miljković.

Konkurs za razvoj poljoprivrede na teritoriji opštine Bela Palanka raspisan je maja meseca i trajao je do decembra ove godine.

Jasmina Golubić iz odseka za poljoprivredu Bela Palanka, kaže da se ovaj Odsek trudi da pomogne svakom poljoprivrednom proizvođaču da poboljša svoju proizvodnju ali iskoristi i novčana sredstva koja su mu dostupna.

Zoran Panić

 


Podeli: