Potrošačima bez vodomera duplo veći računi jer su prikrivali potrošnju

Potrošačima bez vodomera duplo veći računi jer su prikrivali potrošnju
Podeli:

LESKOVAC – Leskovački „Vodovd“ odlučio je da potrošačima koji imaju vodovodnu instalaciju ,a nemaju vodomere ubuduće fakturiše 538 umesto dosadašnjih 268 dinara, a sa tim su se složili i gradski većnici.

Naime, do sada se ovim potrošačima fakturisalo svega 5 metara kubnih utrošene vode po članu domaćinstva,a od stupanja na snagu ove odluke biće 10.

Kako je objasnila direktorka „Vodovoda“ Kosara Ilić, ustanovljeno je da je potrošnja kod ovih potrošača, njih 138 u Leskovcu i 271 u Vučju, znatno veća nego što su oni to prijavljivali.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dao je ovom prilikom ličnu potporu „Vodovodu“ i naložio da ubuduće budu još strožiji u naplati.

„Ne može da svi koriste voidu a da je ne plaćaju i prikrivaju realno stanje. Dešavalo se, pogotovo u vučjanskom kraju, da se u letnjim mesecima zalivaju bašte, njive, trošilo se i do 60 kubika mesečno, a ti korisnici prijave da su potrošili samo 10 kubika vode. To je bezobrazluk i na dalje neće moći tako“ kazao je gradonačelnik.

Potrošači koji nemaju ugrađene vodomere, pored ovih 537 dinara plaćaće još dodatnih 107 za upotrebu kanalizacije, usvojeno je na današnjem Gradskom veću.

Direktorka „Vodovoda“ apelovala je ovim potrošačima da se do 1. oktobra jave nadležnim organima u ovom  javnom komunalnom preduzeću radi zgradnje vodomera kako bi izbegli ovo nepopularno poskupljenje.

(kraj) dum


Podeli:
 1. Molim Vas ugradite I menu u zgradi vodomer pa ko coven da placam onoliko koliko Sam potrosio. Za tri meseca (jun, jul I avg) Moja porodica je skupa bila 10 dana a platili smo vodu oko 4.000 din. Struju za isti period 2.800.
  0  0
  • ima u pojedinim stanovima vodomera,al ih mrzi da citaju pa naplacuju pausalno po osobi, a oni toliko nepotrose.Zasto se tu nereaguje.
   0   0
 2. Fašizam počinje od ideje da naplatiš ono što bi trebalo biti besplatno…ili skoro besplatno.
  0  0
  • Opravdavanje poklonjene funkcije logika preživljavanja i emigrantski sindrom. 30. septembra 2015., 7:11 pm

   Mnogi misle da su oportunizam i otvoreno ulizištvo neka vrsta socijalne mudrosti. Kao, „umiljato jagnje dve majke sisa“. Najgore su one generacijsko-školske interesne družine koje udvorištvo shvataju kao prirodno stanje stvari. U konkretnom slučaju ne radi se ni o parama, ni o treniranju strogoće, već stvaranju privida da se rade i druge „jako ozbilne“ stvari pored lupanja pečata. Opravdati nagradnu funkciju. To tako ide.
   Ne moramo biti ne znam kolko pametni da vidimo kad gledamo.
   0   0
   • briga te za paušal, ona te jedi 30. septembra 2015., 8:00 pm

    Koliko li te boli, kad se posle 10 dana vraćaš na ovu vest sa zajedljivim komentarom? A upućen si u školsko drugarstvo? Da ti nije krivo možda? Možda si ti i u pravu. Ali, niko ti ne veruje, a još te manje čita. Pročitaniji si od svih,pa zbog toga, sve je jasno ko dan šta tebe muči.
    0    0
 3. Evo mene, lakorecivog, da razmotrim i objasnim ne postojece dileme, igracke od zivota u cvornovatu mrezu zapetljane, dobar ulov , rece ribar. Cvor po cvor , ocas neuroza, vukuci za sobom naslage teske zbunjenosti, okostale u debele komplekse, koji stvorise mracna bica, mracna dela. Evo jednog cvora kome Bunjuel nije ni do kolena. Citao sam kako je covek bio na nekom prijemu kod Tita (kompleks belog odela, mracna psiha, odelo da pokrije prljavstinu ). Puno zvanica, viski mi u ruci, za oko mi zapadne prelepa devojka u kostimu francuske sluzavke sa kosom u pundji, kako bez pokreta stoji sa srebrnim posluzavnikom na kome je neobicno veliki cesalj. Oko nisam mogao da skinem sa nje, sto zbog lepote, sto zbog znatizelje sta ona tu radi. Strpljivo sam sacekao razresenje enigme. Jednog momenta devojka je krenula, nakon nekoliko koraka graciozno je cucnula, uzela veliki cesalj i ocesljala rese na cilimu, koje su bile poremecene, zatim se vratila na svoje mesto sa istim praznim pogledom.
  0  0
 4. Зашто не објавите мој коментар. У чему је проблем?
  0  0
 5. Да не лобирате можда за Водовод?
  0  0
 6. Ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха,ха!…
  0  0
 7. Pa priključili ste ih u vučje kako ste hteli, bez vodomera, na divlje, raskopavali ulice i asvalt za po jednu kuću, uzeli im pare za priključak više nego bilo kome a sad vam još i vodu mnogo potrošili. Odgovara vam javašluk i vi ga namerno pravite da možete da štelujete račune kolko vam treba. Ma glup je narod porečkog kraja, treba da udari rampu na vodu da nema ni za vas jer ste odveli vodu do Guberevac i Pečenjevce a sela u porečki kraj preskočili pa još vam i vodu mnogo potrošili.
  0  0
  • promašen nadzor 2. oktobra 2015., 9:35 pm

   Onog nesposobnog inženjera treba da smenite za medalju! Celo Žabljane potopljeno! Nesposobnjakovic je uradio nadzor za medalju! Curi voda, lipti na sve strane! Šta li je gledao nadzor??? Sramota!!! Vodovod ne može d nas priključi, danima dolaze i ništa. Što ne kaznite te nadobudne što spvaju umesto da nadgledaju radove dok ih izvodjač sprovodi?!
   0   0
   • Stvarno kad će pustite vodu u Žabljane? Čujem nadzor zabrljao? To li je Djelić? Ja bi ga suspendovao! Da tolika mesta u Vučje trpe bez vode samo zato što gradjevinski inženjeri spavaju umesto da nadziru radove. Čoveče tamo je sve probušeno, bušno! Ili direktor ne sme da ga kazni, jer ga imaju u šaci???
    0    0

Comments are closed.