Pre 27 godina Leskovac je dobio još jednu osnovnu školu – VOŽD KARAĐORĐE

Pre 27 godina Leskovac je dobio još jednu osnovnu školu – VOŽD KARAĐORĐE
Podeli:

LESKOVAC – Osnovna škola „Vožd Karađorđe“, jedna od najmlađih škola u Leskovcu, svoju godišnjicu obeležila je  brojnim radionicama i kulturnim događanjima i okupljanjem sadašnjih i bivših nastvanika, a nekako baš na taj dan i zvanično je stigla zelena zastava. 

Tokom ove godine, kako za Jugmediu ističe direktorka Aleksandar Milosavljević, u školi se radilo na podizanju kvaliteta rada, opremanju kabineta i školskih prostorija, kao i na održavanju objekta.

skola-vozd-karadjordje_godisnjica_1

Tako je uz pomoć finansijera, donatora i sopstvenim radnim angažovanjem na školskoj zgradi zamenjeno 300 metara horizontalnih oluka i postavljeni snegobrani, opremljena je školska medijateka projektorom i konferencijskim stolicama, počela je sa izgradnjom fiskulturna sala, okrečene i ofarbane školske prostorije, nabavljena nova i savremenija nastavna sredstva.

skola-vozd-karadjordje_godisnjica_2

Škola je uključena u veliki broj projekata, a nakon nepune dve godine od prijave za međunarodni program „Eko škola“, na osnovu odluke međunarodne organizacije za obrazovanje za životnu sredinu (FEE – Foundation for Environmental Education), za školsku 2016/2017. godinu stekla status Eko škole i dobila ZELENU ZASTAVU kao posebno priznanje za rad na unapređenju životne sredine i uštedi resursa.

skola-vozd-karadjordje_zelena-zastava

Dodela priznanja bila je tokom ceremonije na sastanku ekoškolskih koordinatora 10. novembra 2016.godine u Paraćinu. OŠ „Vožd Karađorđe“ Leskovac jedina je osnovna škola sa teritorije grada koja je stekla ovo priznanje.

Inače, veliki broj đaka je pre 27 godina prešao u „Vožd Karađorđe“ iz OŠ „Petar Tasić“, koja je bila prebukirana. Nekoliko godina kasnije školu „Petar Tasić“ počeli su da napuštaju učenici srpske nacionalnosti i ona je danas gotovo jednonacinalna škola.

(Kraj)


Podeli:
 1. U prvom redu učiteljica koja nas je tukla kao volove u kupusu
  0  0
 2. Mogli su da se prisete generacije koja je prva krenula od prvog razreda u ovu školu. Bilo je sjajne deca i nastavnika. Ne verujem da je danas tako.
  0  0
 3. Admiral Kuznjecov 16. novembra 2016., 1:39 pm

  Pozdrav za Nešu „kamenjara“.
  0  0

Comments are closed.