Predsednik opštine Medijana novi direktor Toplane?

Predsednik opštine Medijana novi direktor Toplane?
Podeli:

NIŠ – Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša usvojio je danas predlog da aktuelni predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović u narednih šest meseci obavlja funkciju vršioca direktora JKP „Gradska toplana“.

Odlučeno je i da sadašnji tehnički direktor JKP „Gorica“ Nenad Mišić bude v.d. direktora tog preduzeća u istom tom periodu.

Sadašnji direktor „Gradske toplane“ Slobodan Maksimović optužen je za protivzakonito priključivanje jednog poslovnog objekta na toplovodnu mrežu.

Predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović obrazložio je predlog za promenu direktora „Gradske toplane“ potvrdjivanjem optužnice protiv sadašnjeg direktora Slobodana Maksimovića.

„Javni tužilac potvrdio je optužnicu protiv Maksimovića, tako da je Uprava za komunalnu delatnost bila dužna da gradu prosledi predlog za njegovu suzpenziju“, izjavio je Maksimović.

On je istakao da je aktuelni predsednik GO Medijane Zoran Stojanović „doveo u red“ opštinu Medijana i pokazao se kao odličan menadžer, što je bilo odlučujuće da bude predložen za v.d. direktora toplane.

Jovanović je rekao da je Odbor za imenovanje odlučio da Nenada Mišića predloži za v.d. „Gorice“ jer radi u tom preduzeću i odlično je upoznat sa njegovim poslovanjem.

Vršioci dužnosti direktora „Gorice“ i „Gradske toplane“ moći će da obavljaju ove funkcije najduže šest meseci, a novi direktori biće izabrani putem javnog konkursa.

Predlog Odbora za imenovanje za izbor v.d direktora naći će se sutra pred odbornicima na vanrednoj sednici Skupštine grada Niša.

(Kraj)Mia


Podeli: