Predstavnici Svetske banke o Koridoru 10 sa gradonačelnicima Leskovca i Vranja

Predstavnici Svetske banke o Koridoru 10 sa gradonačelnicima Leskovca i Vranja
Podeli:

Delegacija Svetske banke koju je činilo osam izvršnih direktora, na čelu sa Vernerom Gruberom koji predstavlja Srbiju u Bordu direktora ove institucije, sastala se juče u Vranju sa gradonačelnicima Leskovca i Vranja Goranom Cvetanovićem i Slobodanom Milenkovićem i predsednikom opštine Vladičin Han Goranom Mladenovićem.

Ovom prilikom bilo je reči o ekonomskom aspektu projekta izgradnje Koridora 10, kao i o problemima koji su se javljali tokom izgradnje

Sastanku su prisustvovali i predstavnici  Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, preduzeća „Koridori Srbije“ i direktori preduzeća iz ovih sredina koja su angažovana na izgradnji Koridora 10.

Na skupu se, između ostalog, čulo da je za izgradnju Koridora 10 i Koridora 11 angažovana do sada preko 600 domaćih preduzeća i više od 30 000 ljudi, od čega je najveći broj radnika angažovano upravo preko srpskih podizvođača.

Posebna pažnja bila je posvećena rešavanju žalbi građana.

Visoka delegacija Svetske banke zahvalila se lokalnim samoupravama na pruženoj podršci i iznetim mišljenjima o mehanizmima koje treba primeniti u realizaciji novih projekata.

(Kraj)


Podeli:
  1. da nam nisu ovom prilikom nagurali neki kredit na silu ?

Comments are closed.