Preminuo muškarac posle sudara automobila i voza

Preminuo muškarac posle sudara automobila i voza
Podeli:

Jedan muškarac je preminuo od posledice sudara automobila i voza na pružnom prelazu nedaleko od Grdelice, a drugi je sa tri polomljena rebra smešten na intenzivnu negu Odeljenja hirirguje Opšte bolnice u Leskovcu, potvrđeno je danas Jugmedii u toj zdravstvenoj ustanovi.

Tragedija se dogodila sinoć oko 20,30 sati na pružnom prelazu bez rampe, obeležen samo  takozvanim Andrejinim krstom

Preminuo je D.J. (1976), a povređen J.S. (1966), obojica iz Oraovice kod Grdelice.

Bio je u veoma lošem stanju opasnom po život i preminuo je prilikom priprema za transportovanje u Niški klinički centar”, kaže direktor ove bolnice Nebojša Dimitrijević.

Očevici su rekli Jugmedii da je vozilo u kome su se nalazila dva putnika, putnički voz koji je saobraćaju na relaciji Niš-Preševo, u potpunosti smrskao. Zbog ove nesreće pružni saobraćaj je satima bio u prekidu.

U Policijskoj upravi u Leskovcu rečeno je tužilac ispituje uzroke nesreće.

PETICIJA ZBOG PROBLEMATIČNOG PRUŽNOG PRELAZA

Meštani Grdelice objašnjavaju da se nesreća dogodila na problematičnom pružnom prelazu koji se nalazi na 3,5 do 4 km udaljenosti od železničke stanice Grdelica u pravcu Predejana. Zbog čestih nesreća na njemu, stanovnicu grdeličkog sela Gornje Polje su se više puta obraćali peticijom Železnici Srbije da taj problem reši.

Na samom prelazu se nalazi službeni objekat Zeleznica Srbije u kome porodićno stanuje lice koje je inače zaposleno u Zeleznicama Srbije kao čuvar pruge. Problem kod ovog pruznog prelaza predstavlja sama po sebi zgrada koja se nalazi tik pored pruge, jer potpuno onemogućava preglednost prelaza sa desne strane puta pri nailasku iz pravca Grdelice. Osim toga, pružni prelaz se nalazi na uzvišici, pa je time posebno otežano kretanje putničkim vozilima u zimskim uslovima kada na prelazu i na putu ima snega i poledice. Zbog toga svega je već nekoliko puta u prošlosti na ovom prelazu bilo saobracajnih nezgoda sa smrtnim ishodom”, piše u peticiji.

Kako meštani tvrde, Železnice Srbije još nisu reagovale na ovu peticiju.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Lepa Brena za 5 osoba 11. oktobra 2017., 4:16 pm

  brze pruge,pare ulozene,novac pokraden za rampe,a mi ginemo ko vrapci…napredna je ova srbija ali ka DNU…pisali ste pismo zeleznici? nikakva vajda od toga..ovde ljudi pisu pisma saobracajnoj inspekciji za pretovar kamiona sto vuku razne otpadne materijale,sodere,zemlju…,za buku,pretovar,uznemiravanje,nepostovanje propisa ZOBS-a,i znate sta odgovaraju ??? NISU NADLEZNI>>>>>hahahhaa,,,a nadlezni da prime platu?
  da dragi glasaci sns-a,to kaze saobracajna inspekcija!!! hocete i uvid u original dokumenat?
  pamet u glavu ….i motku u sake!
  0  0

Comments are closed.