Prinudne naplate po tužbama upošljenika i ujeda pasa lutalica i dalje koče bogatiji budžet

Prinudne naplate po tužbama upošljenika i ujeda pasa lutalica i dalje koče bogatiji budžet
Podeli:

Planirani budžet grada Leskovca je do kraja septembra ove godine izvršen sa 54,3 posto dok su su prihodi budžeta ostvareni sa 57 odsto, što je po oceni šefa Odeljenja za finansije Dalibora Tričkovića odličan rezultat.

Ostvareni prihodi i primanja, kao i preneta neutrošena sredstva, iznosili su zapravo nešto više od 2,5 dinara, sok su izdaci i rashodi vili na nivou nešto manjem do 2 i po milijarde.

Rashod koji je značajno odstupio sa izvršenjem od planiranog su novčane kazne i penali po rešenju sudova sa iznosom od preko 103 miliona dinara, kao posledica tužbi po osnovu eksproprijacija, ujeda pasa lutalica i tužbi upošljenika“, objasnio je Trićković.

On je dodao da su obaveze grada Leskovca i u ovom periodu nastale po osnovu uzetih investicionih kredita kod poslovnih banaka iz ranijih godina, kao i obaveze po osnovu kredita za podsticaj građevinskoj industriji preko Republičkog fonda za razvoj, i one se uredno servisiraju.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. ovaj li beše gojkov kadar? taj će nas opravi.

 2. Isplacujte obaveze na vreme , pa nece da vas tuze!

 3. Лесковчанин 20. novembra 2017., 5:39 pm

  Невероватно да Град није у стању да реши проблем паса луталица на било који начин, а онда кукају како се буквално милиони троше на одштете људима и судске трошкове.

 4. sasvim objektivno 20. novembra 2017., 6:06 pm

  Utepase se od uvlacenje na Meska i njegovi pajtosi. Da nesto umeju, imali bi onu stvar da zavrnu rasipnistvo, pa bolje da pune budzet. Mesko bese pametan, al nikako da se otarasi od ovakvi. Kladim se da bi svako bolje realizovo sredstva, nego Mesko pokazao da popusta tamo gde se ne razume. Oni mu kobajagi tumace finansije, a on kobajagi razume, Leskovac nikako da oprave, a kobajagi super nam, a nije. Zamisli ti lika da ladno svima nama koji sve placamo salje poruku da smo budale, idioti, kreteni, a on je zajedno s Meska Milosrdni andjeo!!?? A kladim se da njini kumovi, prikumski i kumasini dugujev, narod jok more.

  • Najodgovorniji priznali da ne primenjuju zakon. Ajde onda svi da prestanemo da placamo obaveze! Kakvu demagogiju prodaje narodu. Kako sme neko sa tog polozaja to da kaze?

  • Da se finansije grada ne vode odgovorno ne bismo uspeli da otplatimo veliki deo dugova koje su zuti ostavili i da se pored toga gradi infrastruktura, sredjuju ulice, skole, ambulante, bolnica, ulaze u mlade, kulturu …

 5. Kakav stručnjak ovaj Tričković! Zbog ujeda pasa ne može da nam bude bolje. Pa ako je tako ajte onda sva sredstva koja spičkate na jedan kvartal uložite u azil za pse lutalice i stvar je rešena zauvek. Ima da procvetamo.

 6. U odeljenju koje on vodi je opsti haos, gradonacelnice pogledajte i ispitajte.

 7. Tarzane, da isplatis dugovanja radnicima u kulturi. Plate, putni troskovi, jubilarne nagrade. Tuzbe su tu jer si ti to trazio!

 8. Zasto malo bolje ne istrazite te ujede. Niko ne zeli da razotkrije da li neko stoji iza tih ujeda i masinerije za izvlacenje para. Postavite video vadzor u ulici kod Hogijenskog zavoda pa cete videti koje vozilo preuzima sve te ljude sa ujedima. Po pricama ocevidaca to je postao unosan posao za pojedince.

Comments are closed.