Priprema se isplata zaostalih zarada, za računovođe pune ruke posla

Priprema se isplata zaostalih zarada, za računovođe pune ruke posla
Podeli:

Zaposlene u leskovačkoj lokalnoj samoupravi i ustanovama, čije se zarade finansiraju iz gradskog budžeta, očekuje prijatno iznenađenje i vidu punijih novčanika budući da će im biti isplaćene sve zaostale zarade, putni troškovi i jubilarne nagrade.

Kako nezvanično saznaje Jugmedia, novac će biti isplaćen do kraja ove godine, pa računovođe imaju pune ruke posla jer se, pod oznakom – hitno, traži precizan ukupni iznos dugovanja.

Zarade najviše kasne zaposlenima u SRC Dubočica, zatim u kulturnim ustanovama, a u samoj upravi Leskovac mesec i po do dva, dok se iznosi za putne troškove duguju više meseci.

Takođe prema nezvaničnim saznanjima, ukupan dug kreće se oko 195 miliona dinara.

Ovakva odluka donesena je u državnom vrhu jer su redovne isplate zarada lokalnim i državnim službenicima jedan od uslova na putu ka Evropskoj uniji.

Milica Ivanović


Podeli:

Zakon je takav, plate mora da se isplate iako ih je mali broj stvarno zaradio.

Baš me briga zbog koga i kako mene ste obradovali jer imam dugovanja nagomilana. Eto zato ja čitam Jugmediju jer ona uvek sve prva sazna :)

CCCC, će se napune džepovi na kinezi

Kad smo vec kod lokalne samouprave i drustvenih ustanova, sta bi sa slucajem „Centar za ekonomiku domacinstva“? Ili je to u necijem interesu zataskano? Bilo bi lepo da neko od zvanicnika obavesti javnost dokle se stiglo s tim slucajem, u protivnom daju am razloga za sumnju da se tu nesto muva.

A da li ce biti isplata

dugovanja za zarade ljudima iz radija u likvidaciji ?
Dajete, ne dajete – kazite bre da znamo .
( u potpisu)
„Grupa likvidiranih “ iz likvidiranog, ups u procesu je jos likvidacije..radija)

Pal na sud, dobijete presudu, ne isplate, onda Strazbur gde dobijete i materijalnu i nematerijalnu stetu i plus te plate sto vam duguju.Pa mi smo jedina drzava na svetu gde pojedine sudije sude po nalogu vlasti.

Da li mozete da saznate kad ce biti isplacene zarade? Oktobar, novembar, decembar ili do kraja sledece godine?