Košarkaši  „Prokuplja“ posle prvog dela drugi na tabeli Prve muške Regionalne lige – istok

Pripreme za osvajanje trona počinju danas

“Nemamo namere da igrače dovodimo sa strane  jer je  cilj uprave kluba i predsednika Vuleta Vukovića da sa 12 naših igrača nastupamo. Mislim da je velika čast i zadovoljstvo za građane Prokuplja da  gledaju utakmice naših igrača”

Pripreme za osvajanje trona počinju danas
Podeli:

Posle  prvog dela prvenstva u Prvoj muškoj Regionalnoj ligi-istok, košarkaši Prokuplja završili su na deobi od prvog do trećeg mesta  sa po 9 pobede i 4 poraza zajedno sa prvoplasiranom Soko Banjom i treće plasiranim Radnikom iz Surdulice sa po 22 osvojena boda.

Još tri tima su u borbi za sam vrh tabele sa pobedom manje – Dimitrovgrad, Zdravlje i Jablanica, tako da će drugi deo prevnstva biti vrlo interesatan u borbi ko će prvi proći kroz cilj.

U košarkaškom klubu Prokuplje pauza se završava danas, kada će trener Boban Petrović izvršiti prozivku za drugi deo prvenstva.

Naš sagovornik Sportski direktor Prokupčana Čedomir Vuković  kaže das u pripreme za prvi deo prvenstva  počele 1. Septembra, s problemom oko oko igračkog kadra.

“Uspeli smo da vratimo neke naše igrače koji su bili van Prokuplja. Pre svih iksusnog pleja Nikolu Terzića koji se posle jedne sezone vratio iz Kuršumlije. Uz njega u klub su se vratila naša deca Veljko Rančić, Ognjen Vukadinović i Nemanja Cenić. Veoma nam je svima u klubu drago da su igrači naša deca,  tako da mi praktično igramo sa 12 igrača iz Prokuplja.

Kako ste zadovoljni prvim delom prvenstva?

S obzirom sa problemima s kojima smo se suočili  i prevazišli ih, ja lično kao direktor kluba sam prezadovoljan rezultatima. Malo mi je krivo za dva poraza i to u Kuršumliji  protiv istoimenog tim a i u Nišu protiv Nibaka kad smo primili koševe u poslednjim sekundama i tako doživeli poraze.  Da nije njih sigurno bi bilo sve drugačije.  Međutim, ima drugi deo prvenstva i prilika da se to ispravi. Igraćemo časno i pošeno  i videćemo šta će pokazati naredne utakmice.

Dali krivite nekog u klubu za takve poraze?

Ne. U Kuršumliji nismo smeli da ispustimo prednost od 15 koša. Mi smo jedna iksusna ekipa koja ima u svom timu takva imena poput Terzića, Biletića, Šubarića, Milnekovića i svi poznavaoci košarke znaju koja su to imena na našim prostorima.  Dok je protiv Junora je bila neka rezultatska klackalica, ali je i načinjena jedna sudijska lakrdija kada je sviran prekršaj našeg pleja u napadu Terzića, imali smo polsednji napad koji su nam oduzele sudije i to nas je koštalo porazom.

Bilo je i nekih problema u klubu

Posle poraza u Kuršumliji cela Uprava kluba podnela je ostavke baš zbog tog lošeg delegiranaj sudija. Postojanje kluba je bilo dovdeno upitanje, dali ćemo nastaviti ili ne u prvenstvu. Imali smo nekoliko sastanka  Uprave i odlučili da izguramo priču do kraja. Ipak, veliku zahvalnost dugujemo sada već bivšem predsedniku KSS Draganu Đilasu. Zahvaljujući njemu klub je ostao da postoji.

Kako klub funkcioniše finasnijski?

Mi smo od opštine u 2106. godini  dobili  370.000 dinara. Od toga je samo za kotizaciju za takmičenje 220.000 dinara.  Ostalo za suđenje, putovanja i opreme  za igrače. Doduše, opština je pomogla za deo opreme. Na sreću imamo dosat prijatelja kluba. Jedna od njih je DE-KOMPANI  koji su nam, mogu reći, jedan od glavnih sponzora. Tako nekako opstajemo u odnosu na druge klubove u gradu koji dobijaju mnogo više.

Kada se okupljate posle pauze?

Već danas. Igrački kadar će ostati isti. Nemamo namere da nikog dovodimo sa strane  jer kao što sam već rakao  cilj uprave kluba i predsednika Vuleta Vukovića je da sa 12 naših igrača nastupamo. Ja mislim da je to veliak čast i zadovoljstvo za građane Prokuplja da  gledaju utakmice naših igrača i finansiski je dosta jevtinije za klub. Liga počinje 28. janura  i biće dovoljno vremena  da se dobro pripremimo. Nikada ne jurimo to prvo mesto, igramo pa ako nam se ukaže prilika nećemo je propustiti.  Takođe imamo mlade igrače  kadete koji oziljno kucaju na vrata prvog tima, tako da imamo prilike i da se sa 14-15 godina postane prvotimac našeg kluba.

Poruka mladim Prokupčanima

Pozivam sve mlade da  se bave sportom. Ne mora da bude košarka, samo da se odvoje od ulice i loših navika u društvu. A draž košarke je rezultati naše reprezentacije i klubova na međunarodnim utakmicama i prvenstvima Evrope, Olipijske igre gde smo postigli vrhunske rezulate.

 

Vukašin Stevanović


Podeli: