Priznanje za „Put jedne niti“

Priznanje za „Put jedne niti“
Podeli:

Film Put jedne niti, autora Nebojše Ilića iz Vlasotinca , osvojio je posebno priznanje žirija na 20. Međunarodnom festivalu turističkog filma, koji je proteklog vikenda završen u Solinu, u Hrvatskoj.

Reč je o filmu sa ekološkom tematikom čiji je cilj da se razvija ekološka svest kod dece predškolskog uzrasta. Film sam radio u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Milka Dinanić“ u Vlasotincu“, kaže autor koji je i prethodnih godina osvajao priznanja u Solinu.

Ilketov film dobio je priznanje u konkurenciji 104 ostvarenja iz 57 zemalja sveta, koji su se takmičili u oblasti turističkog, ekološkog, putopisnog i istorijsko-kulturološkog filma.

Nebojša Ilić rođen u Vlasotincu 1969. godine, kao snimatelj lokalne televizije karijeru je započeo 1994. godine, a krajem 2005. godine stiče diplomu televizijskog i filmskog snimatelja.

Od 2006. stalno zapošljen u Kulturnom Centru Vlasotince, snima i montira sve važne događaje u opštini i van nje.

Član je Udruženja filmskih umetnika Srbije, Udruženja filmski i televizijskih radnika Vojvodine, ali i predsednik Udruženja filmskih, televizijskih, audio i WEB stvaralaca JUG FILM Vlasotince.

Za sebe kaže da je pre svega snimatelj pa onda sve ostalo.

Kompletan je autor filmova koje stvara, a sa ponosom ističe da je deo ekipe televizijskog serijala „SLIKE ZIVOTA“.

Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Vlasotinca a za svoje filmsko stvaralaštvo nagrađivan je više puta.

(kraj)

 

 


Podeli: