Proglašena vanredna situacija

Proglašena vanredna situacija
Podeli:

Štab za vanredne situacije Opštine Vladičin Han danas je proglasio vanrednu situaciju na području te opštine. Sneg koji je padao neprekidno gotovo dva dana odsekao je od grada sela u brdsko-planinskom području a Komunalno preduzeće nema dovoljno mehanizacije za celu teritoriju hanske opštine.

Kako je rečeno u Štabu, zbog toga je neophodno angažovanje dodatne, a nadležni kažu da su  i preduzeća koja rade na Koridoru 10, izrazila želju da pomognu u rasčišćavanju lokalnih puteva. Pošto tek sutra  počinju da rade, žitelji u  brdskom  predelu mogu im se nadati u narednih  dana.

Prema rečima nadležnih, Komunlano preduzeće je u petak prošle nedelje očistilo većinu loklanih puteva, ali ih je sneg već u subotu ponovo zavejao. Iako ima dovoljno rizle i soli, na ovako ekstremno niskim  temperaturama malo je koristi od toga, pa je sneg sa ulica čišćen mašinama.

Inače, regionalni i magistralni putevi kroz opštinu Vladičin Han su prohodni. Prema informacijama  iz Štaba, nema  većih problema ni sa snabdevanjem stanovništva vodom i strujom.

Lj. Pavlović


Podeli: