Program proslave Svetskog dana muzike

Program proslave Svetskog dana muzike
Podeli:

NIŠ – Povodom Svetskog dana muzike, koji se sutra, 21. juna, obeležava u više od sto država, u Nišu će na sedam lokacija biti održani otvoreni i besplatni koncerti i svirke.

Na platou kod Kalče, u Obrenovićevoj ulici, od 19 do 20:30 nastupaće Niški kamerni hor, Ženski hor Studentskog kulturnog centra, Akademski hor Studentskog kulturnog centra i vokalna grupa „Rossini“.

U Kazandžijskom sokačetu će od 20 do 23 sata pevati i svirati: Trio Nit, „Četiri u jedan“, Duo Milica i Dušan, Duo Acoustic i „Big Easy“.

Na uglu Obrenovićeve i Ulice Svetozara Markovića će u 19 sati jednočasovni nastup početi Kamerni orkestar Fakulteta umetnosti „Concertante“ i gradski hor „Šumatovac“ iz Aleksinca. Ako bude kiše, program će biti preseljen u galeriju Sinagoga.

Na rok stejdžu na amfiteatru na nišavskom keju od 21 sat počeće koncert niškog rege benda „Greenfingers“ posle kog će nastupiti niški bend „Ego“, a program će do ponoći završiti zvezde večeri – francuski rok bend „The Foves“. U slučaju kiše, koncerti će biti održani u klubu „Juridikum“ na Pravnom fakultetu.

U cafeu „Pozornica“ u Tvrđavi od 18:30 nastupaju učenici OŠ Učitelj Tasa, mališani iz Dečjeg kulturnog centra, polaznici Centra za muzičku edukaciju „Constantinus“ i Muzičke škole „Fortepiano“. Od 21 sat do ponoći nastupa „Plan 9 sound system“. U slučaju kiše ovaj program će biti održan u galeriji Srbija.

U sali Fakulteta umetnosti će Tanja Petrović Đorgovska na violončelu i Olga Petrović na klaviru u 20 sati održati koncert „Duhovni koloseum“.

U Parku svetog Save u isto vreme nastupiće dečji hor „Vilenjaci“ i hor tinejdžera „Fabrika umetnika“.

Praznik muzike u Nišu organizuju Studentski kulturni centar, Francuski institut u Nišu i portal Balkanrock uz podršku GO Medijana.

(kraj)

 

Podeli: