PROKLETA JE OVA NEDELJA Tomu Zdravkovića nisu pustili preko granice

PROKLETA JE OVA NEDELJA Tomu Zdravkovića nisu pustili preko granice
Podeli:

Iako najavljivana kao spektakularna izložba nosača zvuka pevača Tome Zdravkovića u leskovačkom Narodnom muzeju, postavka se danas svela na svega dvadesetak fotografija iz novinskih članaka ove legende novokompanovane „kafanske“ muzike, koje inače možete lako pronaći i na internetu.

Naime, kako nam je objašnjeno, velikom ljubitelju ovog pevača iz Makedonije, čija kolekcija je trebalo da bude izložena u leskovačkom muzeju, nije danas dozvoljeno da prenese preko granice iz ove zemlje ploče, kasete i video zapise legendarnog pevača, jer nije imao potrebnu zvaničnu dokumentaciju da su isti u njegovom vlasništvu.

„Gola“ postavka svela se na nekoliko uramljenih fotografija u holu Narodnog muzeja i uživo otpevane dve pesme legendarnog pevača sa ovih prostora u izvedni Blaže Petrova iz Pečenjevca.

Ono što vam mi preporučujemo je da u četvrtak posetite otvaranje izložbe „Perkusioni pištolji i revolveri iz zbirke Vojnog muzeja“ i izložbe fotografija „Veliki rat očima malog čoveka“, sa početkom u 19 časova.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Tomca LEGENDA !!!

Comments are closed.