Promocija romana Velika laž, priča o embrionu koji odlulučuje da se ne rodi

Promocija romana Velika laž, priča o embrionu koji odlulučuje da se ne rodi
Podeli:

Najnoviji roman Velika laž srpske književnice Sonje Atanasijević iz Beograda, rođene u Lebanu, biće promovisana sutra u Leskovačkom kulturnom centru s početkom u 19 časova, a o ovoj knjizi govoriće mr Biljana Mičić, Dragan Radović i Sonja Atanasijević, kao i sama autorka.

Radnja romana, koji obrađuje savremenu tematiku ljudskog sveta u kome je zlo potisnulo dobrotu, moral i saosećanje, ispričana je iz neobične perspektive embriona koji upravo zbog ovakve prirode čoveka i društva donosi odluku da se ne rodi. Roman „Velika laž“ je „oštra kritika društva i alarmantna opomena i poziv svima nama da stanemo na put nekontrolisanom zatiranju ljudskosti i tradicionalnih vrednosti“.

Sama autorka Sonja Atanasijević opisuje svoj roman kao „savremenu, urbanu priču koja istražuje kako neoliberalni kapitalizam i duboko dehumanizovano, a visoko tehnološki razvijeno društvo, utiču na porodicu, na ljubav, na slobodu ljudskog bića“.

Sonja Atanasijević, srpska književnica, rođena u Lebanu 1962. godine. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Živi u Beogradu, piše romane, priče i eseje.

Do sada je obajvila sedam romana i jednu zbirku priča.

(Kraj)


Podeli: