Provorođene bebe darivane od gradonačelnika i „Vodovoda i kanalizacije“

Provorođene bebe darivane od gradonačelnika i „Vodovoda i kanalizacije“
Podeli:

PIROT – Prvu bebu, dečaka Konstantina, u Novoj 2017. godini u porodilištu pirotske Opšte bolnice rodila je Piroćanka Ivana Nešić  (25 ) i to je njena prva beba.

„Rodila sam sina 1. januara u 14, 20.  Beba i ja se dobro osećamo. Suprug Marko nas čeka da dodjemo kući. Sve je u redu . Ovo nam je najlepši novogodišnji poklon“, kaže Ivana.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Javnog preduzeća ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Zoran Nikolić su, po tradiciji, posetili porodilište i uručili novogodišnje poklone majkama, u kome trenutno ima 11 beba medju kojima je više dečaka nego devojčica.

„Tradicionalno novu radnu godinu  krećemo iz Porodilišta.  Najlepše je Novu godinu početi novim životom i radjanjem.Drago mi je što smo danas zatekli 11 beba u Porodilištu i što se oseća porast nataliteta. Raduje podatak da je prošle u odnosu na pretprošlu rodjeno 45 beba više. Nadam se da će se ovakav trend nastaviti ove godine. Veoma su dobri uslovi za rad lekara i osoblja, porodilja i dece. U okviru projekta koji realizujemo sa EU ove godine preko 270.000 evra će biti uloženo u Porodilište i opremu.  Imamo jedno od najsavremenijih porodilišta u Srbiji. Grad  Pirot iz gradskog budžeta finansira mnoge podsticajne mere kako bi se što više beba radjalo.I ove godine ćemo podržati sve oblike socijalnih davanja, podrške roditeljtsvu , deci , omladini i studentima“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Vasić i pozvao Piroćance da radjaju decu

Direktor JP ‘’Vodovod i kanalizacija’’ Zoran Nikolić kaže da ovo preduzeće kao društveno odgovorno pomaže mnoge akcije za decu i mlade i one koji se bave sportom.

„Drago mi je što smo Novu godinu počeli na ovako lep način posetom Porodilištu i što možemo da pomognemo. Najmladjim sugradjanima želim sve najbolje“, rekao je Nikolić.

Direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović kaže  da  lokalna samouprava u Pirotu svesrdno pomaže ovu zdravstvenu ustanovu.

„Dobro je što je povećan natalitet u Pirotu a mi ćemo se truditi da poboljšanjem uslova u Porodilištu omogućimo porodiljama što bolji boravak. Nadam se da će se još više dece radjati u celom Pirotskom okrugu“, rekao je dr Petrović

Načelnik Službe ginekologije i akušerstva dr Vasil Kirov kaže da je prošle godine u Porodilštu jbio 591 porodjaj a rodjeno je 598 beba jer je bilo sedam blizanačkih trudnoća.

„To je za 45 bebica više nego u 2015. godini a za skoro sto bebica više u odnosu na poslednje dve godine. To su ohrabrujući podaci. Sve je proteklo u najboljem redu- rekao je dr Kirov.

Z.Panic

 


Podeli: