Završen dvodnevni Međuradni folklorin festival  „U ritmu Jabaličkog srca“

I publika igrala s folklorcima

I publika igrala s folklorcima
Podeli:

Uz korografiju „ Niška žetva“ sa kojom je KUD „ Jablaničko kolo“ na  Balkanskom fetivalu u Bugraskoj osvojlo treće mesto, spuštena je zavesa na osmi po redu fesetival folkora „U ritmu Jablaničkog srca“ gde su se okuplo oko 450 učenika iz Srbije, Grčke, Rumunije i Makedonije.

 

Nastupili su KUD Bata Lacković iz Kuršumlije, KUD „ Mladost“ iz Subotice, KUD „Vidovdanski vez“ iz Ražnja, KUD iz Temišvara, po drugi put na ovom festival KUD „Giros“ iz Grčog  grada Kavale, kao i domaćin „Jablaničko kolo“ koji se premijerno predstavio publici novom koreografijom „Niška žetva“.

I druge večeri prepune tribine terena za male sportove u Lebanu

Za deset godina postojanja i rada nagrađeni su mnogi pojedinci zaslužni  za rad i dobre postignute rezultate  na mnogoborjnim  nastupima u zemlji i inostranstu. Sinoć se u ime nagrađenih, domaćinu fetsivala zahvalio predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.

Drago mi je što smo uspeli da u naš grad dovedemo ovoliki broj učenika zahvaljujući pre svega uspešnom radu našeg folklornog društa na čijem je čelu predsednik i koreograf Tomislav Jović. Hvala gostima koji su prevalili tolike kilometre da bi nam uveličali ovaj festival.  A domaćinu bih čestitao deset uspešnih godina rada i postojanja i da u budućnosti beleže još bolje rezultate na svim nastupima, kako u zemlji tako I u inostranstvu”, rekao je Ilić.

Prvi čovek KUD Jablaničko kolo Tomilsav Jović, takođe u izjavi za Jugmediu nije krio zadovoljstvo.

Kraj je bio impresivan kada je i publika sa tribine sišla i zajedno sa učenicioma festivala zaigrala. Ne bih izdvajao ni jedan ansanbl. Svima  dugujemo veliku zahvalnost. Svi su se trudili da pokažu svoj kvalitet i verujem da su zadovoljili ukus publike. Svako je doneo od svoju tradiciju folklora  iz svoje sredine  bilo to iz zemlje ili inostarnstva”, ocenio je Jović.

Ovim festivalom obeležena je ujedno i desetogodišnjica rada lebanskog folklornog društva, koje je na raznim nastupima osvojilo preko pedeset nagrada, poslednje pre dva meseca u Bugarskoj.

Vukašin Stefanović


Podeli:

Sad si Vukasine shvatio i uslikao si Dzavtica. I ako si, mnogo mu merak. Nazalost ja sam ubedjen da on licno lomi lebancanima kicmu. Za sve ucesnike, za lepotu dece, za sveukupni dozivljaj kapa dole.

Pa dobro je Vule to odradio. Na slici je i nacelnica sa suprugom. E kako i zasto suprug prima platu u opstinu Vule nemoze da ispita. To ce nadlezni organi. I da, da se nacelnica ne uvredi. Ima ih jos koji primaju platu za nista.