Završen dvodnevni Međuradni folklorin festival  „U ritmu Jabaličkog srca“

I publika igrala s folklorcima

I publika igrala s folklorcima
Podeli:

Uz korografiju „ Niška žetva“ sa kojom je KUD „ Jablaničko kolo“ na  Balkanskom fetivalu u Bugraskoj osvojlo treće mesto, spuštena je zavesa na osmi po redu fesetival folkora „U ritmu Jablaničkog srca“ gde su se okuplo oko 450 učenika iz Srbije, Grčke, Rumunije i Makedonije.

 

Nastupili su KUD Bata Lacković iz Kuršumlije, KUD „ Mladost“ iz Subotice, KUD „Vidovdanski vez“ iz Ražnja, KUD iz Temišvara, po drugi put na ovom festival KUD „Giros“ iz Grčog  grada Kavale, kao i domaćin „Jablaničko kolo“ koji se premijerno predstavio publici novom koreografijom „Niška žetva“.

I druge večeri prepune tribine terena za male sportove u Lebanu

Za deset godina postojanja i rada nagrađeni su mnogi pojedinci zaslužni  za rad i dobre postignute rezultate  na mnogoborjnim  nastupima u zemlji i inostranstu. Sinoć se u ime nagrađenih, domaćinu fetsivala zahvalio predsednik opštine Lebane Zoran Ilić.

Drago mi je što smo uspeli da u naš grad dovedemo ovoliki broj učenika zahvaljujući pre svega uspešnom radu našeg folklornog društa na čijem je čelu predsednik i koreograf Tomislav Jović. Hvala gostima koji su prevalili tolike kilometre da bi nam uveličali ovaj festival.  A domaćinu bih čestitao deset uspešnih godina rada i postojanja i da u budućnosti beleže još bolje rezultate na svim nastupima, kako u zemlji tako I u inostranstvu”, rekao je Ilić.

Prvi čovek KUD Jablaničko kolo Tomilsav Jović, takođe u izjavi za Jugmediu nije krio zadovoljstvo.

Kraj je bio impresivan kada je i publika sa tribine sišla i zajedno sa učenicioma festivala zaigrala. Ne bih izdvajao ni jedan ansanbl. Svima  dugujemo veliku zahvalnost. Svi su se trudili da pokažu svoj kvalitet i verujem da su zadovoljili ukus publike. Svako je doneo od svoju tradiciju folklora  iz svoje sredine  bilo to iz zemlje ili inostarnstva”, ocenio je Jović.

Ovim festivalom obeležena je ujedno i desetogodišnjica rada lebanskog folklornog društva, koje je na raznim nastupima osvojilo preko pedeset nagrada, poslednje pre dva meseca u Bugarskoj.

Vukašin Stefanović


Podeli:
  1. Sad si Vukasine shvatio i uslikao si Dzavtica. I ako si, mnogo mu merak. Nazalost ja sam ubedjen da on licno lomi lebancanima kicmu. Za sve ucesnike, za lepotu dece, za sveukupni dozivljaj kapa dole.
    0    0
  2. Pa dobro je Vule to odradio. Na slici je i nacelnica sa suprugom. E kako i zasto suprug prima platu u opstinu Vule nemoze da ispita. To ce nadlezni organi. I da, da se nacelnica ne uvredi. Ima ih jos koji primaju platu za nista.
    0    0

Comments are closed.