Putevi prohodni u Pirotskom okrugu

Prema poslednjim informacijama iz štabova za vanredne situciije u opštinama Pirotskog okruga putevi su prohodni, ali su ekipe mobilne 24 sata i spremne da reaguju tamo gde je pomoć neophodna.

Putevi na teritoriji grada Pirota su prohodni, izjavio je za Jugmediu koordinator Gradskog Štaba za vanredne situacije Steren Savov.

Članovi Štaba u saradnji sa članovima Radio kluba ‘’Pirot’’  tokom jučerašnjeg dana obišli su meštane staroplaninskih sela.

“ Putni pravci ka selima na Staroj planini- Jelovici, Dojkincima, Rosomaču, i Brologu su prohodni. U ovom trenutku nema ugroženih stanovnika”, rekao je Savov,dodajući da su sve ekipe koje su uključene u rad Gradskog štaba mobilne i u stalnoj koordinaciji.

Ekipe JP “Komunalac“ u Pirotu  rade 24 sata na čišćenju gradskih ulica,a po potrebi dežuraju sve ekipe i spremne su za interevencije.

U opštini Babušnica očišćeno je 90 posto  putnih pravaca. Prema rečima predsednika opštine Dragana Vidanovića radi se na čišćenju mahalskih puteva koji su bili neprohodni.

– Situacija je stabilna za sada. Odluka Opštinskog štaba za vanredne situacije Babušnice o povratku djaka u školske klupe 16.j januara zavisiće od vremenskih prilika i novog snegač Štab će sutra zasedati  i donositi dalje smernice”, rekao je Vidanović.

Prema rečima predsednika opštine Bela Palanka Gorana Miljkovića, u ovoj opštini situacija je stabilna.

“Putni pravci su očeišćeni,a mobilne su sve nadležene službe opštine”, rekao je Miljković

U opštini Dimitrovgrad na snazi je i dalje odluka o vanrednoj situaciji. Putevi u ovoj opštini se još uvek čiste. Prema rečima člana Opštinskog štaba za vanredne situacije Saše Markova, mehanizacija je i dalje na terenu.

“Ekipe su uspele da stignu do sela Kusa Vrana i Trnski Odorovci koja su prošle nedelje bila zavejana. Ekipe čiste mahalske puteve. Danas je jedna ekipa radila na čišćenju puta ka jednoj nepristupačnoj mahali u selu Planinica. I dalje je na snazi odluka da nastava za djake počne 16.januara”, rekao je Markov.

Zoran Panić