Radiša Papović pobednik 19. kosidbe u Marovcu

Radiša Papović pobednik 19. kosidbe u Marovcu
Podeli:

Titula najboljeg kosača pripala je Radiši Papoviću na devetnaestoj tradicionalnoj manifestaciji „Kosidba u Marovcu“, održanoj u subotu ispred seoske crkve u Marovcu,  u selu koje pripada opštini Medveđa.

Prvoplasiranog Radišu Papoviću, očekuje učešće na manifestaciji „Kosidba na Rajcu“, gde će predstavljati opštinu Medveđu

Iako je prethodnih godina važio za najbržeg kosača, ove godine Dragan Ristić zauzeo je drugo mesto, jer se pored brzine ocenjivao i kvalitet okosa. Treće mesto pripalo je Radiši Papoviću, koji je 50 metara pokosio u rekordnom roku.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, koji je ove godine bio i jedan od takmičara.

Nakon kosačkog nadmetanja organizovana su i druga takmičenja u disciplinama bacanje kamena s ramena gde je ponovo bio najbolji prošlogodišnji pobednik Ranđel Jović, zatim skok u dalj, nadvlačenje konopca i trka juniora na 100 metara.

Ova tradicionalna manifestacija imala je i bogat kulturni sadržaj u kome su učestvovale KUD „Vez“ iz Medveđe, guslari i frulaši Udruženja guslara i pisaca epske poezije „Gornja Jablanica“, kao i likovni umetnici koji su slike poklonili organizatorima.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija opštine Medveđa u saradnji sa zavičajnim udruženjem „Kitka“ i opština Medveđa.

Emilija Mladenović / Foto: TOM


Podeli: