Radnici „Medijane“ najavili protest ispred Gradske kuće

Radnici ističu da se likvidnost „Medijane“ i sada teško obezbeđuje i to uz pomoć kredita koji koji dostižu skoro 400 miliona dinara, dok su plate smanjene i za poslove čišćenja iznose svega 30.000 dinara.
Radnici „Medijane“ najavili protest ispred Gradske kuće
Podeli:

NIŠ– Radnici JKP „Medijana“, niškog komunalnog preduzeća koje broji više od 900 zaposlenih protestovaće u četvrtak 24. septembra ispred Gradske kuće zbog namere grada da ovom preduzeću pripoji sektor zelenila JKP „Gorica“ u kome radi oko 200 zaposlenih.

Protest ispred Gradske kuće najavili su na konferenciji za medije predstavnici sindikata „Medijane“ uz obrazloženje da odluka Gradskog veća o pripajanju sektora zelenila može da ugrozi likvidnost „Medijane“ i redovnu isplatu zarada u ovom preduzeću.

Oni su istakli da se likvidnost „Medijane“ i sada teško obezbeđuje i to uz pomoć kredita koji koji dostižu skoro 400 miliona dinara, dok su plate smanjene i za poslove čišćenja iznose svega 30.000 dinara.

„Zahtevamo da Skupština grada ne razmatra odluku Gradskog veća o pripajanju zelenila „ Medijani“ sve dok se ne uradi ozbiljna studija u kojoj će između ostalog biti utvrđeno i koliki će teret za „Medijanu“ predstavljati najavljeno pripajanje“, izjavio je Grozdan Mitić iz Samostalnog sindikata.

Mitić je istakao da će u slučaju da ovaj njihov zahtev ne bude ispunjen, radnici „Medijane“ stupiti u štrajk.
„Štrajk ne bi pogodio građane Niša, njima bi nastavili da iznosimo smeće, ali ne bi ga odnosili iz gradskih ustanova“, rekao je Mitić.
Predstavnici sindikata „Medijane“ su takođe kazali da nemaju ništa protiv toga da u ovo preduzeće iz „Gorice“ bude prebačeno četrdesetak proizvodnih radnika, ali je plan grada da „Medijana“ preuzme 100 proizvodnih i 100 režijskih radnika.
Odluku izdvajanju sektora zelenila iz JKP „Gorica“ i njegom pripajanju „Medijani“, Gradsko veće je donelo kako bi pomoglo „Gorici“ da izađe iz finansijskih pošteškoća zbog kojih njeni zaposleni već četiri meseca ne primaju platu.


Podeli: