Rafting rashladio Piroćance

Rafting rashladio Piroćance
Podeli:

Oko 250 učesnika učestvovalo je na tradicionalnom raftingu Nišavom, dugom 5 kiolometara koji je organizovao Sportski centar, a za mnoge od njih nije bilo dovoljno plovila.

“Unazad desetak godina organizujemo ovaj rafting ispod sela Poljska Ržana do Golemog mosta u centru Pirota, a ovo je dosad najveće interesovanje rekreativaca . Za stotinak mladih nije bilo dvoljno guma pa ćemo sledeće godine obezbediti oko 300 guma za sve učesnike. Na stazi je bila spasilačka i lekarska ekipa. Na ovaj način hoćemo da vratimo tradiciji kod mladih”, rekao je direktor Sportskog centra Pirot Nenad Djordjević,.

U ovom rekreativnom  dvočasovnom spustu na gumama po veoma toplom i sparnom vremenu učestvovali su mladi ali i stariji, mnogo sportista. Neki od njih su doplivali do cilja.

“Vreme nas je poslužilo i sve je prošlo bez problema.Jedno lepo i nezaboravno iskustvo”, kaže smučar i karatista petnaestogodišnji Aleksandar Djordjević.

“Bilo je baš lepo. Prvi put sam na raftingu i osećaj je neverovatan”, veeli jedanaestogodišnji Miloš Nikolić.

Na cilj je medju prvima stigla četrnaestogodfišnja Bojana Pejčić

“Veoma je zanimljiv ovaj spust, vreme je bilo odlično a voda je bila topla”, oduševljena je Bojana, dok Rade Petrović,jedan od najstarijih učesnika, dodaje da je danas Nišava, topla i mirma, bila ideala za spust.

Na kraju je sve učesnike čekao riblja čorba i osveženje.

Zoran Panić

 

 

 


Podeli: