Raspisano 9 konkursa za nezaposlene

Raspisano 9 konkursa za nezaposlene
Podeli:

LESKOVAC – Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Leskovcu raspisala je 9 konkursa i javnih poziva iz programa aktivne politike zapošljavanja, koji se završavaju 29. februara, a čija realizacija počinje 1. aprila, saopšteno je danas.

Prema navodima direktora NSZ Jovice Marinkovića, nezaposlene osobe će dobijati jednokratni iznos od 160 hiljada, a osobe sa invaliditetom po 200 hiljada dinara radi osnivanja zadruge ili privrednog društva.

Visina subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta zavisi od razvijenosti opštine i iznosiće od 100 do 400 hiljada dinara.

Nezaposleni koji prođu kroz konkunkurs za javne radove dobijaće od 20 do 24 hiljade dinara, u zavisnosti od stručne spreme, dok će subvencije zarada za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva biti jednake minimalnoj zaradi.

Finansiraće se i obuke na zahtev poslodovaca tako što će NSZ poslodavcu plaćati po 150 hiljada dinara, dok će program stručne prakse trajati 6, 9 i 12 meseci, a angažovanim osobama će biti isplaćivano po 14, 12 i 10 hiljada dinara na mesečnom nivou.

Raspisan je i konkurs za refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim ulovima,  a visina refunducaije iznosiće do 30 hiljada dinata, na peirod do 12 meseci.

Na nivou NSZ Srbije je za realizaciju ovih projekata izdvojeno 3,5 milijardi dinara, a Marinković predpostavlja da će leskovačka filijala dobiti oko 5 odsto tih sredstava, na osnovu ranijih iskustava.

(Kraj)


Podeli:
  1. I opet ce u Leskovcu URS iskoristiti prednost “ domaceg terena “ i ubaciti veliki broj svojih clanova,simpatizera,…
    Ne razumem zasto ostale stranke cute na ovu diskriminaciju od strane doticne politicke grupacije . Umesto da neko krivicno odgovara za ovakav nacin rada Zavoda za trziste rada,precutno se prelazi preko njihovih necasnih radnji . Gde je svemu ovome kraj ?

  2. pitanje za direktora gospodinu jovici ja sam invalid rad resenjem vase komisije sa zavoda proglasen sam invalidom prvog stepena i da poslove koje treze preciznost leve ruke ne mogu da obavljam jer sam ostao bez tri prsta na istoj i da mogu da radim uz zaposljenje bimanualni rad sto u prevodu znaci svaka povreda na radu kod poslodavca poslodavac snosi posledice pa pitam ja vas ko ce mene sad da zaposli i kako ja da prehranim svoju porodicu gospodine jovice HVALA

Comments are closed.