Raspust u Medveđi produžen do 16. januara

Raspust u Medveđi produžen do 16. januara
Podeli:

Štab za vanredne situacije u opštini Medveđa, gde je na snazi vanredna situacija zbog snega i nevremena, doneo je odluku da se školski rasput produži do 16. januara zbog bezbednosti dece i gripa koji hara ovom opštinom, potvrđeno je danas Beti.

Predsednik opštine i predsednik Štaba za vanredne situacije Nebojša Arsić rekao je da je odluka donesena na osnovu procene situacije sa terena i lekara Doma zdravlja u Medvedji.

Iako smo danas okončali čišćenje svih lokalnih puteva i počeli da čistimo puteve do najudaljenijih mahala, procena je da se školski autobusi ne mogu probijati tim planinskim putevima jer sneg još uvek pada i vetar duva pa iznova zatrpava već očišćeno. Osim toga, iz Doma zdravlja nam je dostavljena informacija da trenutno 75 dece ima grip ili simptome slične gripu„, objasnio je Arsić.

On je istakao da članovi Štaba za vanredne situacije svakodnevno imaju sednice.

Ukoliko ne bude novih iznenadjenja sa snegom i mećavama, školska godina u Mevedji počeće 16. januara„, naglasio je Arsić.

Na teritoriji opštine Medvađ je 6 osnovih škola, 1 vrtić i jedna srednja škola. Odluci o radu podleže i vrtić.

Opština Medveđa bila je jedna od prvih u Srbiji koja je proglasila vanrednu situaciju na celom području, posebno zbog nemogućnost da se mašinama stigne do desetak zavejanih sela uz administrativnu liiju sa Kosovom i Metohijom.

(Kraj)mia


Podeli: