JUGMEDIA - GODIŠNJICA

Rastemo i razvijamo se uprkos teškoćama

Rastemo i razvijamo se uprkos teškoćama
Podeli:

Naš i vaš informativni portal Jugmedia danas obeležava šesti rođendan, radno, za razliku od prošlogodišnjeg jubilarnog rođendana, jer nije vreme za slavlje, iako je godina za nama bila jedna od najuspešnijih za našu redakciju.

Za Jugmediu danas je vezano 14 novinara, urednika, kolumnista, tehničkih lica i koordinatora

Podmladili smo se novim kadrovima, obnovili sredstva za rad, formirali studio, zabeležili rekordan broj poseta našem sajtu, ali i rekord u broju tekstova koje prenose drugi mediji.

Upornim radom, kvalitetnim i aktuelnim sadržajima, temama koje svi izbegavaju, brzim i objektivnim informacijama, izborili smo se za drugu poziciju na rang listi čitanosti internet medija na jugoistoku Srbije, region koji naši novinari pokrivaju.

Podjednako smo ponosni na sve naše saradnike, jer je svako utkao deo sebe u portal za koji Leskovčani tvrde da „kroji javno mnenje“.

Tu su glavna i odgovorna urednica, Milica Ivanović, uvek „kriva za sve“ i ništa manje prozivan Dragan Marinković, novinar i njen zamenik, oboje iz Leskovca.

Zatim, dugogodišnja dopisnica iz Niša Biljana Ljubisavljević, Zoran Panić iz Pirota, koji je od prvog dana u Jugmedii, Milan Zdravković iz Vranja, jedan od mlađih saradnika, Ljiljana Pavlović koja uvek nađe priču iz male opštine Vladičin Han i Vukašin Stefanović iz Lebana, sportski novinar koji pokriva region, a kome nisu strane ni druge oblasti iz malenog Lebana.

Zoran Jovanović, iz Leskovca je za dve godine od hobi-novinara, postao novinar kojem se veruje i koji podjednako zanimljivo izveštava sa sportskih terena i iz kulturnih ustanova.

Sa nama je već nekoliko meseci i mlada Emilija Mladenović, koja je u samom startu nizom reportaža iz rodne Sijarinske Banje i okoline skrenula pažnju na sebe, i za kratko vreme postala nezamenjiv četvrti član redakcije u Leskovcu, gde je, inače, sedište Jugmedie.

Ništa manje nismo ponosni i na naše stalne kolumniste – polemičnog Vjačeslava Nešišića, i Alkesandra Đorđevića, koji ne proziva, ali ukazuje.

I definitvno, najmlađi i timu je Miodrag Zdravković iz Leskovca, zadužen za marketing.

Za održavanje našeg sajta godinama je zadužen Ivan Mladenović, pre njega Jovan Jović, dok je Jelena Marinković naš vispreni koordinator.

Petnaesti član redakcije ste upravo vi, naši čitaoci, koji nas obaveštavate, šaljete fotografije, ispravljate, kritikujete.

Nikada, inače, nećemo zaboraviti naše dve koleginice, jedine koje su napustile Jugmediu, a sa kojima smo podizali naše internet novine na noge  u godinama bez sna.

Naša brojna redakcija danas će radno obeležiti godišnjicu jer nije vreme za slavlje, budući da je u mesecima iza nas na stotine novinara ostalo bez posla, među njima bardovi novinarstva, a na destine je fizički ili psihički maltretirano.

Nastavljeno je sa unižavanjem novinarske profesije, čije su plate, odnosno honorari, jer 80 posto novinara u privatnim medijima nema radnu knjižicu, čak i duplo niži od minimalne zarade u Srbiji. U isto vreme sami mediji se bore za opstanak, preživljajući od jedne do druge godine.

U radno-slavljeničkom danu nećemo tražiti i prozivati krivce za ovakvo stanje jer bi spisak bio predugačak.

Uprkos svemu, mi ćemo biti tu. Jer ko jednom okusi moć nad praznim papirom i popije novinarsku kafu, taj će zauvek ostati – novinar.

(Redakcija)


Podeli:
  1. Ziva bila drugarice, 19. novembra 2017., 9:07 pm

    jos mnogo godina ,da vredno radis! Sve sto me zanima o dogadjajima u Le, samo na tvom portalu citam.
    Ajde, hrabro , mudro i srecno !
    Pozdrav u ime onog davnog vrememena kada smo ucili od g.Lukica, akcente i dikciju .

  2. Zaista sve najlepse i u poslu i u zivotu.

  3. Da mi niste vi… Po nekad ste lek za dusu napacenu. U Lebanu niko nesme nista da progovori protiv mocnika. Hvala vam sto imate hrabrosti i smelosti da objavljujete neulizujuce komentare. Danas ste predskolski uzrast (6 godina), iduce godine u prvi razred(7 godina) i dace bog tako do penzije. Uzgred mocnici u Lebanu znaju ko je levi half.

Comments are closed.