Rebalans budžeta zbog prihoda i donacija

Rebalans budžeta zbog prihoda i donacija
Podeli:

Veće grada Niša usvojilo je danas rebalans budžeta za prvih devet meseci ove godine, pa je iznos gradske kase uvećan je za  114 miliona dinara, odnosno sa prvobitno planiranih bezmalo 10 milijardi na 10,1 milijardu.

Prema rečima sekretara Sekretarijata za finansije Danijele Spasojević, povećanje od 114 miliona odnosi se na transfere koje je grad dobio od Ministarstva trgovine i turizma, od Ministarstva kulture i Ministarstva omladine i sporta, kao i zbog donacije kompanije Jura i NLB banke.

Spasojević je kazala da su prihodi grada u periodu od januara do septembra iznosili 5,5 milijardi što je 82,8 odsto od planiranog iznosa, dok su rashodi iznosili 5,2 milijarde ili 79 odsto od planiranih.

U odnosu na isti period prošle godine, dodala je, prihodi su uvećani za 400 miliona dinara, a rashodi smanjeni za 300 miliona dinara.

Prema njenim rečima, likvidnost budžeta je na zadovoljavajućem nivou, grad sve obaveze prema zaposlenima i dobavljačima izmiruje na veme, a prisutan je i trend stalnog uvećanja prihoda.

Spasojević je dodala da se grad Niš ove godine nije zaduživao, što nije bio slučaj prošle godine.
B.Ljubisavljević


Podeli: