Rekordan broj izlagača i posetilaca na Sajmu “Agrozone“

Rekordan broj izlagača i posetilaca na Sajmu “Agrozone“
Podeli:

LESKOVAC – Na petim po redu susretima povrtara i poljoprivrednih stručnjaka danas se u Leskovcu okupio rekordan broj izlagača i posetilaca, koji su se upoznali sa novim hibridima povrća i proizvodima za zaštitu bilja, uoči nove sezone.

Ovu manifestaciju pod nazivom “ Za bolja polja – Agrolider, organizovali su predstavnici produkcija emisije za poljoprivrednike Agrozona u hotelu “Park”, a tema savetovanja bila je „Unapređenje povrtarske proizvodnje na jugoistoku Srbije“.

agrolider_2

Pozdravljajući goste, urednik emisije Goran Tasić rekao je da je impresioniran prisustvom preko 200 stručnjaka i velikog broja izlagača i posetilaca.

agroloder_3

Kao rezultat jedne takve saradnje, takvih susreta, moramo da pođemo od onoga što je krajnji cilj svih – veća i kvalitetnija proizvodnja i bezbedno zdravi proizvodi i, naravno, za naše proizvođače veći profit, istakao je Tasić.

agrolider_bojan-tojaga

Manifestaciju je u ime lokalne samouprave otvorio Bojan Tojaga, direktor ALERA, ocenjujući da se “Agrolider” profilisao kao organizator prestižne manifestacije, gde proizvođači imaju šta da čuju i vide “a distributeri hemijskih sredstava, semenskog materijala i rasada, kao i sredstava za ishranu bilja, imaju i kome da ponude svoje proizvode”.

agrolider

Leskovački i proizvođaći povrća mogli su da se upoznaju sa proizvodima za zaštitu bilja firmi iz Srbije, ali i iz Hrvatske i Makedonije i slušaju pet stručnih predavanja.

agrolider_1

Pokrovitelj savetovanja je grad Leskovac, a generalni sponzor firma Agroarm iz Beograda.

Od prethodna četiri Agrolidera, tri su bila posvećena unapređenju proizvodnje povrća, a jedan razvoju voćarstva.

(Kraj)


Podeli:

Comments are closed.