Roditelji se protive smeni učiteljice

Roditelji se protive smeni učiteljice
Podeli:

U Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ Vranje roditelji učenika jednog od odeljenja, potpisali su peticiju protiv promene učiteljice Marije Kostić, koja u tom odeljenju radi na zameni, a to bi bilo drugi put da se deci menja učiteljica od početka školske godine, nakon odlaska Aleksandre Manić na direktorsku funkciju u drugoj školi.

Dušica Kostić, majka jednog učenika, obratila se redakciji Vranjskih povodom ovog slučaja rekavši da roditelji ne pristaju na „zamenu prvobitne zamene“.

Na pitanje novinara Vranjskih zašto se sada dovodi nova zamena, zašto nije sve rešeno pre početka školske godine, roditelji kažu das u dobili od direktorke dobili odgovor da je sve po zakonu.

“Ali mi smatramo da to nije pedagoški i da nije dobro za decu, da smo izmanipulisani i sumnjamo da iza svega stoji politika”, rekla je majka jednog od učenika koja je insistirala na anonimnosti kako njeno dete ne bi snosilo posledice.

Svi roditelji, njih 21, potpisali su peticiju koju su predali prosvetnom inspektoru u Vranju, a u četvrtak planiraju da posete  gradonačelnika kako bi izrazili protest zbog ovih dešavanja.

Tijana Đokić, direktorka škole, objašnjava da se u ovom slučaju „ne radi ni o kakvoj smeni učiteljice“, već o raspisanom javnom konkursu prema zakonskom okviru i  da je najbolji na tom konkursu izabran.

“Učiteljica na zameni menja koleginicu koja trenutno obavlja funkciju direktora u drugoj školi. Sada dolazi nova učiteljica, takođe kao zamena i to je cela priča. Ne vidim tu problem da bi roditelji reagovali tako burno”, ističe Đokićeva.

Izvor: Vranjske

Foto: Sajt  škole


Podeli:
  1. Uciteljica recimo ode na porodiljsko i ne moze da se vrati na svoje radno mesto jer se roditelji bune?
    Navikli na uciteljicu za dvadeset radnih dana?

Comments are closed.