Završeno školsko republičko prvenstvo u rukometu

Rukometašice Gimnazije iz Lebana idu na svetsko prvenstvo

Rukometašice Gimnazije iz Lebana idu na svetsko prvenstvo
Podeli:

Posle četiri dana takmičenja u rukometu srpskih srednjoškolki, od 12 do 15. decembra, titulu najboljih ponela je ekipa Gimnazije iz Lebana, koja je time stekla pravo učešća na svetskom prvenstvu.

U martu mesecu, u Leskovcu će se održati takođe republičko takmičenje, ali za osnovne škole, gde će učešće uzeti preko 200 dece

Takmičene je bilo organizovano na dve lokacije u Leskovcu i u Vlasotincu zbog nedostatka dve dvorane za rukomet u grad na Veternici.

Organizator takmičenja Savez za školski sport Srbije, Grad Leskovac, Gradski savez za školski sport Leskovac i pokrovitelj takmičenja Ministarstvo omladine i sporta, su oduševljeni postignutim rezultatima, smeštajem i uslovima koje su dobili u Leskovcu.

sdr

U martu mesecu, u Leskovcu će se održati takođe republičko takmičenje, ali za osnovne škole, gde će učešće uzeti preko 200 deteta

Kod devojčica srednjih škola plasman ekipa bio je:

 1. Gimnazija “Lebane“ iz Lebana
 2. Gimnazija “Stevan Puzić“ Ruma
 3. Gimnazija “Mladost“ Petrovac na Mlavi“

dav

4.Srednja stručna škola“Miloš Crnjanski“ Kikinda

5.Ekonomsko trgovačka škola Gornji Milanovac

6.Druga Ekonomska škola Beograd

7.Gimnazija “9 maj“ Niš

dav

Pobednik, ekipa Gimnazije iz Lebana ostvarila je nezapamćen uspeh, ostvarivši prvo mesto na republičkom takmičenju, a još veću draž ima to i da su devojčice koje su se danas svim srcem borile i pobedom od 20:17 protiv devojaka iz Rume, ostvarile pravo da učestvuju na Svetskom prvenstvu koje počinje od 21.02.2018 do 01.03.2018 u Dohi – Kataru. 

(Kraj)

 


Podeli:
 1. Bravo za Packa, rukometnog fanatika i sve njegove devojke. Najiskrenije čestitke i najlepše želje iz Vlasotinca.

 2. Milos Jovic 15.12.2017., 23:30

  Bravo za ovu decu bravo za svu decu koja se bave sportom…

 3. Botunjska Diva 16.12.2017., 12:14

  Bravo Srpkinje!Vi ste ponos Srbije.Neka ste zive i zdrave

 4. Ovakve vesti treba forsirati na TV kao primer za mlade a ne razne glupe rijalitije koji destruktivno utiču na omladinu.Čestitke s moje strane za ostvaren uspeh.

Comments are closed.