Rusi poklonili sanitet Medveđi

Rusi poklonili sanitet Medveđi
Podeli:

Jevgenij Primakov direktor Ruske humanitarne misije, uručio je danas ključeve sanitetskog vozila direktoru Doma zdravlja u Medveđi Draganu Anđelkoviću, koji je ruska nevladina organizacija donirala opštini Medveđa, a u prisustvu ambasador RF u Srbiji Aleksandra Čepurina.

Vrednost vozila je sedam miliona dinara a sredstva za nabavku i opremu, ova organizacija prikupila je iz donacija građana

Svečanost je prisustvovao i šef trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji  Andrej Hripunov.

Danas smo srećni da se nalazimo u Medveđi, i ovo je samo mali korak koji je ruska humanitarna misija napravila. Poklonila je običnu stvar ali to je važno za ovo mesto. Nadamo se da će vozilo koje smo poklonili biti od koristi za ovu opštinu i da niko od ambasadora zapadnih zemalja neće dolaziti ovde da to kontroliše“, rekao je Aleksandar Čepurin.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić stakao je da je novo vozilo poklon čitavom narodu bez obzira na naciju i da je ovo jedna dragocena pomoć.

Ovo vozilo je osposobljeno i za reanimaciju, tako da svaki pacijent može dobije sve ono što dobija i u ambulanti. Ovo je samo prvi korak, idemo ka tome da Dom zdravlja u Medveđi bude savremena zdravstvena ustanova“, kazao je Arsić.

Trenutno su u toku i radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja, sredstvima kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Rok za završetak radova je 120 dana a vrednost investivcije je 41 milion dinara.

Inače, Jevgenij Primakov nosi ime i prezime svoga dede, poznatog ruskog diplomate i predsednika Vlade Ruske Federacije pri kraju poslednje decenije prošlog veka.

Emilija Mladenović


Podeli:
  1. Učiteljica 28.07.2017., 12:51

    Хвала браћо!

  2. Kaže sr da se poklonu u zube ne gleda, mada nisu ni morali da nam ništa poklanjaju. Samo nemoj da nas bombarduju, ili da se sa Ameri svadjaju preko našu grbinu.

Comments are closed.