Samostalni sindikat rekao ‘’ne’’ politici

Samostalni sindikat rekao ‘’ne’’ politici
Podeli:

PIROT – Veće Saveza Samostalnih sindikata za opštine Pirot, Bela Palanka, Babušnica i Dimitrovgrad je donelo odluku protiv bilo kakvog političkog angažovanja  ovog sindikata. U odluci se navodi da su većina članova SSSS članovi različitih političkih stranaka, pa bi podrška bilo kojoj stranci dovela do osipanja članstva i razbijanja jedinstva.

Ovo Veće je prvo u Srbiji reklo ne političkom angažovanju sindikalista.

-„Odluka je upućena predsedniku Saveza Samostalnih sindikata Srbije Ljubisavu Orboviću i za sada nema odgovora. Smatramo da bi ovakvu našu odluku trebalo da podrže i druge teritorijalne organizacije našeg Sindikata u Srbiji. Iza naše odluke stoji preko 8.000 radnika u Pirotskom okrugu. Pri njenom donošenju pošli smo od stavova sindikata u fabrikama ‘’Tigar’,’’Tigar Tajers’’, ‘’Prvi maj’’ i drugih manjih organizacija. Svako ko hoće politički da se angažuje neka napusti Sindikat i bavi se politikom. Potrebna je reforma u sopstvenim redovima da bi ojačali Sindikat i novoj Vladi pokazali ‘’prave zube i našu snagu’’, izjavio je predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata za opštine Pirot, Bela Palanka, Dimitrovgrad i Babušnica Rodoljub Ćirić.

 

(kraj)


Podeli:
  1. Opsta papazjanija,jedni u klin drugi u plocu.Ovaj brkica je pod uticajem korumpirane opstinske vrhuske URS,koji na ovaj nacin pokusavaju da se davljenicki spasavaju na teret DS-a,ciji predsednik G.S.takodje radi za URS,ali davljeniku nema pomoci.A sto se tice brojke preko 8000.-radnika to je cista laz.Izuzimajuci francusku firmu „Tajers“u celom gradu nema uposljenih 2000.-radnika,jer je sve opustoseno i zamrlo.U „Tigru“ad-150 radnika,u „1 maju“par stotina verizno uposljenih i sa LD od 100 eura,u so i JP i prosveti-250 i to je sve.Najvece firme (policija i „ref.pravosudje“)sa 300 uposljenih i zdravstvo-300 uposljenih koji imaju sopstvene sindikate.Mozda je tkz preds.sindikata ubacio brojku nezaposljenih u Pirotu od 15 000.- od kojih 1500.-prezivljava na kazanu.TO JE PRAVI RAZLOG STO SINDIKATI PIROTA NECE U POLITIKU,JER ONI NEMAJU VEC DUZE VREMENA KOGA DA ZASTUPAJU,JEDINO SAMI SEBE.

  2. Gospode Isuse spasi nas 28.02.2012., 19:28

    Ceo zivot parazitira, uvlaci se svima na vlasti da bi ostao i primo100000 din platu, bez ikakvog angazovanja na zastiti prava radnika, cak ni u piljari gde ljudi rade 27 dana nesecno za 10 000 ma steta sto nema srtna kazna …

  3. Darvinov klijent 01.03.2012., 20:26

    Koja rugoba.

Comments are closed.