Saniraju se dva putna pravca

Na području opštine Vlasotince na kojima je došlo do usporavanja ili potpune obustave saobraćaja, sutra će biti prebačena mehanizacija na dva putna pravca, po odluci Štaba za vanredne situacije.

Reč je o pravcu Gornji Dejan – Donji Dejan (krak) – Zlatićevo – Jakovljevo, gde se na kraku pre Gornjem Dejanu saobraćaj odvija otežano zbog oštećenja na putu, koja su dubine 30 i širine 40cm.

Drugi pravac na kome će se raditi vodi od državnog puta prvog B reda 39  (od Boljara), preko Kruševice i Velike Kruševice (kružno) do škole u Kruševici, i na njemu je putnički i teretni saobraćaj onemogućen, dok su oštećenja na putu dubine 40 i širine do 50 cm.

Što se tiče klizišta u Donjoj Lomnici, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Ivan Stanković kaže da je urađeno ono što je u ovom trenutku bilo moguće.

„Postavili smo kamenje, ali teški kamioni iz bezbedosnih razloga, zbog nestabilnosti tla više nisu mogli da rade, a lakši kamioni ne mogu da saniraju problem, tako da u ovom trenutku mi tu više ništa ne možemo da uradimo“, objašnjava Stanković.

Prema njegovim rečima, doneta je odluka da se po hitnom postupku raspiše tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za detaljno uređenje korita Šišavice, na delu od ulaza u selo Donja Lomnica do izlaza u selu Šišava, dužine oko 3,2km.

(kraj)