Saniraju se dva putna pravca

Saniraju se dva putna pravca
Podeli:

Na području opštine Vlasotince na kojima je došlo do usporavanja ili potpune obustave saobraćaja, sutra će biti prebačena mehanizacija na dva putna pravca, po odluci Štaba za vanredne situacije.

Reč je o pravcu Gornji Dejan – Donji Dejan (krak) – Zlatićevo – Jakovljevo, gde se na kraku pre Gornjem Dejanu saobraćaj odvija otežano zbog oštećenja na putu, koja su dubine 30 i širine 40cm.

Drugi pravac na kome će se raditi vodi od državnog puta prvog B reda 39  (od Boljara), preko Kruševice i Velike Kruševice (kružno) do škole u Kruševici, i na njemu je putnički i teretni saobraćaj onemogućen, dok su oštećenja na putu dubine 40 i širine do 50 cm.

Što se tiče klizišta u Donjoj Lomnici, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince Ivan Stanković kaže da je urađeno ono što je u ovom trenutku bilo moguće.

„Postavili smo kamenje, ali teški kamioni iz bezbedosnih razloga, zbog nestabilnosti tla više nisu mogli da rade, a lakši kamioni ne mogu da saniraju problem, tako da u ovom trenutku mi tu više ništa ne možemo da uradimo“, objašnjava Stanković.

Prema njegovim rečima, doneta je odluka da se po hitnom postupku raspiše tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za detaljno uređenje korita Šišavice, na delu od ulaza u selo Donja Lomnica do izlaza u selu Šišava, dužine oko 3,2km.

(kraj)

 


Podeli: