Sanke ili klizaljke – potpuno nebitno! OŽIVELO BABINO LIVAČE

Sanke ili klizaljke – potpuno nebitno! OŽIVELO BABINO LIVAČE
Podeli:

Sanke, klizaljke i po koje skije utabale su stazu na Babinom livačetu, najpoznatijem „spustu“ u Leskovcu na kojem građani uživaju u zimskim čarolijama.

Sneg je izmamio dvadesetak dece koja su sa drugarima ili roditeljima odlučila da se prepuste hladnoći i uživaju u zimskim čarolijama.

Ovo me je vratilo u detinjstvo i još jednom podsetilo kako zaboravljamo da uživamo u malim stvarima“, kaže nam Vladimir kojeg je na sankanje zapravo odveo njegov petogodišnji sin.

Sanke ili „šljičke“ – potpuno je nebitno! Dečji smeh ponovo se orio strminom ispod Spomen parka, dok su roditelji jurcali unaokolo ne bi li ih zaustavili pre strmijeg dela staze. 

Valjanje po snegu je, kažu, zdravo, pa su zimski rekviziti ubrzo postali suvišni a igra brža, jer ne moraju da se vuku sanke uzbrdo nakon svakog spusta.

Drugi mališani su prionuli na pravljenje prvog Sneška Belića. Zakopčani do grla, u punoj zimskoj opremi, hladnoća im nije mogla ništa jer su u njoj od srca i uživali.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Jošod t\'d 06.01.2017., 23:11

    Ti se M. nikad nije sankao. Zvali ga drugari, al nije teo. Spremao doktorat.

  2. Lepo, lepo je da se neko setio da napiše nešto i o deci, bez političkih faca. Bravo Jugmedia, uvek drugačija, uvek prva :)

Comments are closed.