ŠANSA Trideset novih radnih mesta u lokalnoj samoupravi

ŠANSA Trideset novih radnih mesta u lokalnoj samoupravi
Podeli:

Načelnik Gradske uprave Pirota Dragan Stanković izjavio je za Jugmedia da raduje najava ministarke državne uprave i lokalne samouprave da će u pojedinim lokalnim samoupravama biti dozvoljeno zapošljavanje novih radnika.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić juče je izjavila da neće biti linearnog smanjivanja broja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnim samoupravama, a da će u pojedinim opštinama biti dozvoljeno zapošljavanje.

Ona je kao primer lokalnih samouprava koje imaju ispod optimalnog minimuma zaposlene, a dobro rade navela Pirot i Paraćin, dok je u one sa prevelikim brojem zaposlenih uvrstila Smederevsku Palanku i Prokuplje.

“Mi imamo potrebu za još 30 radnika jer od 2014. godine nema zapošljavanja u javnom sektoru jer je tada stopirano zapošljavanje i u opštinskim upravama“, rekao je Stanković.

On podseća da je na osnovu odluke Vlade o maksimalnom broju zaposlenih Gradskoj upravi Pirota 2015. godine odredjen maksimalan broj 165 radnika na neodredjeno vreme

“Imamo trenutno 135 radnika na neodredjeno vreme a potrebno nam je još 30 radnika na neodredjeno vreme , dok ćemo za 17 radnika koji su na odredjeno vreme produžiti ugovore na još šest meseci”, rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, imaju potrebe za novim radnicima u svim resorsnim odeljenjima Gradske uprave.

“Nama je potreban stručan, visokoobrazovan kadar u svim odeljenjima a najviše nam nedostaje stručnih kadrova u odeljenju za urbanizam i stambeno komunalanu delatnost zbog popisa nelegalno izgradjenih objekata i njihovog ozakonjenja i izdavanje gradjevinskih dozvola i u odeljenju za vanprivredu zbog novih poslova“, rekao je Stanković.

Stanković podseća da su od prvog januara 2015. godine stalno slali prijave Ministarstvu o slobodnim radnim mestima ali da im nije odobreno zapošljavanje ni jednog radnika.

“Zato se sada nadamo najavi ministarke da će biti omogućeno zapošljavanje novih radnika krajem marta ili početkom aprila“ , rekao je Stanković.

Zoran Panić


Podeli:
  1. Ma bravo!
    0    0

Comments are closed.