Santa Maria della Salute puni bioskop LKC-a

Santa Maria della Salute puni bioskop LKC-a
Podeli:

Film Zdravka Šotre Santa Maria della Salute, romantična priča o velikom sprskom pesniku Lazi Kostići i njegovoj neostvarenoj ljubavi prema Lenki Dunđerskoj, stigao je i Leskovac, u bioskop Leskovačkog kultrunog centra.

Film se prikazuje od 9. januara i biće na reportoaru do 15. januara, sa po jednom projekcijom dnevnom koja počinje u 19 časova. Cena karte je 250 dinara.

Inače, priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima.

Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski.

Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

Nadležni u LKC-u kažu da je bioskopska sala puna svake večeri.

(Kraj)


Podeli:
 1. Ko za sebe smatra da e pravi machko muskarac nece dati 250dinara za ovai film,bolje da si pojede shawarmu u Sanmarka i popie pivo ispred prodavnicu u Bobiste,Bajo moi ovo je film za ove sa severa,za voivodjani ane za nas prave Baje sa jug koi ne gledamo ta ostvarenja iz filmsku industriu.Roki i Rambo Bajo moi ane zvona i praporci i Lenkai Lazar
  0  0
  • Krajince, Bobište, Radničko 12. januara 2017., 10:52 am

   Krajinčanin fazondžija nema kilažu 40 kila sa svem krevet,
   0   0
  • Kako si g….p strahota jedna. Gledala sam film. Fenomelan je. Umesto što mačo menu popušiš paklicu cigareta od 200 dinara i pri tom te more glupe i crne misli, kupu bioskopsku kartu i priušti sebi uživanje. Ljubav je večna, kao i život
   0   0
   • @neko, lik je gracki džudža sns provokator koji nije još dovoljno plaćen od M. da bi botovao za njega pa zato …ucka
    0    0
    • JA sam ti selski dzudza Bajo moi raspitaj se malo po grad i okolinu koi sam pa ce cues mozda nece tako govoris.cu te nadjem koi si ti jer imam si moje mudanje hakeri ce te nadjemo i na mars da odes.ce vidis krcko
     0     0

Comments are closed.