Santa Maria della Salute puni bioskop LKC-a

Santa Maria della Salute puni bioskop LKC-a
Podeli:

Film Zdravka Šotre Santa Maria della Salute, romantična priča o velikom sprskom pesniku Lazi Kostići i njegovoj neostvarenoj ljubavi prema Lenki Dunđerskoj, stigao je i Leskovac, u bioskop Leskovačkog kultrunog centra.

Film se prikazuje od 9. januara i biće na reportoaru do 15. januara, sa po jednom projekcijom dnevnom koja počinje u 19 časova. Cena karte je 250 dinara.

Inače, priča o Lazi Kostiću počinje u Veneciji, pred crkvom Santa Maria della Salute, zbog koje se pesnik u mladosti pesmom ljutio na dužda što je za gradnju te crkve posekao silne šume u našim krajevima.

Ovo je emotivna ispovest o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči, o odnosu najvećeg pesnika srpske književnosti i mlade, učene, prelepe Lenke Dunđerski.

Film nas vodi kroz život i unutrašnju borbu velikog i „drukčijeg“ čoveka, pesnika, prevodioca, doktora prava, novinara… U poznom dobu, Lazi će se duh Lenke Dunđerski i crkva Santa Maria della Salute među sobom preplitati i dovesti do stvaranja njegove najčuvenije pesme.

Nadležni u LKC-u kažu da je bioskopska sala puna svake večeri.

(Kraj)


Podeli:

Ko za sebe smatra da e pravi machko muskarac nece dati 250dinara za ovai film,bolje da si pojede shawarmu u Sanmarka i popie pivo ispred prodavnicu u Bobiste,Bajo moi ovo je film za ove sa severa,za voivodjani ane za nas prave Baje sa jug koi ne gledamo ta ostvarenja iz filmsku industriu.Roki i Rambo Bajo moi ane zvona i praporci i Lenkai Lazar

Kako si g….p strahota jedna. Gledala sam film. Fenomelan je. Umesto što mačo menu popušiš paklicu cigareta od 200 dinara i pri tom te more glupe i crne misli, kupu bioskopsku kartu i priušti sebi uživanje. Ljubav je večna, kao i život

@neko, lik je gracki džudža sns provokator koji nije još dovoljno plaćen od M. da bi botovao za njega pa zato …ucka

JA sam ti selski dzudza Bajo moi raspitaj se malo po grad i okolinu koi sam pa ce cues mozda nece tako govoris.cu te nadjem koi si ti jer imam si moje mudanje hakeri ce te nadjemo i na mars da odes.ce vidis krcko

Krajince, Bobište, Radničko

Krajinčanin fazondžija nema kilažu 40 kila sa svem krevet,