Šarčević najavio smenu direktora škola po Srbiji, među njima i Leskovac

Šarčević najavio smenu direktora škola po Srbiji, među njima i Leskovac
Podeli:

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je smenjivanje direktora više od 30 osnovnih i srednjih škola u Srbiji zbog nepotizma, primanja mita i skrivanja imovine, među kojima su i škole iz Leskovca.

Pored Leskovca, Šarčević je u izjavi za Večernje novosti rekao da će na osnovu preporuke Agencije za borbu protiv korupcije biti smenjeno više direktora osnovnih i srednjih škola, ali i predškolskih ustanova i visokih škola iz Niša, Pirota, Vršca, Prokuplja, Novog Pazara, Zaječara, Bujanovca i drugih gradova i sela iz svih delova Srbije, prenosi b92.

„Preporuke Agencije se već primenjuju, a činiće se to i dalje. Neki direktori su već smenjeni, a ni ostali neće ostati na čelu škola, ako se ispostavi da su prekrišili zakon“, rekao je Šarčević.

On je, međutim dodao da u nekim slučajevima ministarstvo nije poslušalo savet Agencije, jer se, kako je rekao, oni rigidno drže pravila, a on svaki slučaj gleda pojedinačno. 

U tom kontekstu, on je pomenuo slučaj direktora jedne škole u Prijepolju čije je smenjivanje tražila Agencija jer je za nastavnika fizike primio svog sina.

„Ali, u tom slučaju, njegov je sin bio jedini kandidat, tako da šta je trebalo da radi, da ostavi školu bez nastavnika fizike? Čak i u situacijama gde ima više kandidata, a izabran je ona koji je u srodstvu s direktorom, neće biti posledica, ako je taj kandidat bio zaista najbolji“, rekao je ministar.

Podsećamo, Agencija za borbu protiv korupcije je prošle godine na nepotizam i kršenje zakona  upozorila i direktora Trgovinsko ugostiteljske škole Leskovac  Gradimira Ilića jer je u ovoj školi  zaposlio svog sina, snahu, brata od strica, sestričinu, ali i ćerku i sina prosvetnog inspektora.

On je još rekao da je važno to što direktori po novom zakonu, ako naprave ozbiljan prekršaj, odmah ostaju bez licence i više neće moći da rade taj posao ni u jednoj školi.

 


Podeli:
 1. pa smenjuj, samo bi da strajkuju a sta pa rade pa oce velike plate? Unistise decu sa strajkovi.

  10
  31
 2. Pa odlicnog VD Nacelnika Skolske uprave je postavio. Po tome se vidi kakav kriterijum ima.

  10
  3
 3. Ma grade ilića iz trgovinske škole mpože samo Vučić da smeni, Šarčević nije upućen.

  13
  2
  • Ce ga smeni Grade njega a ne on Gradeta. Bolje da mu ne staje na senku. Moz da posmeni one postene koji su neku greskicu napravili i to je sve. Pa on li misli da moze igrace da smeni?

 4. Budite bez milosti, ipak treba sacuvati decu sto je vise moguce.

 5. Pocev o d predsednika drzave, Vucica, ovog ministra, svih, bas svih direktora skola, ostalih funcionera, lokalnih i globalnih kabadahija SNS, politika je usla u sve svere zivota. Na posao, na njivu, na pijacu, u autobusu, u avionu, u putnickim kolima, na tv i tako dalje i tako blize. U osnovnoj skoli u selu Bosnjacu, opstina Lebane, cak i na decjem maskenbalu, godinama pobedjuju ista deca. Direktor skole formira komisiju od radnika koji rade na odredjeno vreme, da im spisak pobednika po razredima i tu je prica zavrsena. Roditelji kupuju maskenbal kostime, psuju direktora i neznaju kako deci da objasne da nisu politicki aktivisti vec obicni gradjani koji gledaju svoja posla. SVE je otislo u majcinu! Skolstvo, kupuju se diplome, sudstvo i tuzilastvo netreba ni komentarisati, a zdravstvo, nedao vam bog da se razbolite. Srce ce vam iscupati doktori. Sve cu prihvatiti i progutati, ali jebacu mater nekom kad mi dete uznemirava. O proizvodnji vestackin vukovaca u skoli u Bosnjacu necu da govorim, ali zelim da se izvinim nekolicini ozbiljnih nastavnika u ovoj skoli, koji posteno obavljaju svoj posao.

 6. Објава „Ускоро пада 100 крупних зверки – бивши министри, директори…?“ да не испадне као код аласа, упецају рибу, пољубе је и пусте у истој води. Овако се дешавало протеклих година, а зашто да се замерају криминалцима, климоглавцима, тајкунима и похлепним грађанима који су с оне стране закона. Уколико којим случајем дође до хапшења мислим да ће први бити актуелни челник РТБ Бор. Он је уништио онако профитабилну и познату фирму, као што је био комбинат бакра и сада га преузимају кинези, а поменути „Соса “ треба да искија грехове, али и многи око њега. Ту ће бити као, бојим се, „ићи грлом у јагоде „.

Comments are closed.