Saša Janković u Nišu: Građani Srbije uskraćeni za osnovna ljudska prava

Saša Janković u Nišu: Građani Srbije uskraćeni za osnovna ljudska prava
Podeli:

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana i nekadašnji obudsman Saša Janković izjavio je danas u Nišu da gradjani Srbije imaju puno razloga da smatraju da su uskraćeni za neka elementarna ljudska prava, bez obzira što formalno postoje organi i zakoni koji bi ta prava trebalo da štite.

Najugroženije ljudsko pravo u Srbiji je pravo na pristojan, normalan život. Pravo na duševni mir i život bez stresova„, istakao je Janković na konferenciji za novinare.

On je rekao da je gradjanima Srbije uskraćeno pravo na sigurnost da neće biti ostavljeni „na cedilu“ kao radnici, da neće biti ostavljeni na milost i nemilost kao bolesni.

Gradjanima je takodje uskaćeno pravo da se zaposle i da znaju da kada ostare niko neće moći da im uzme stečenu penziju„, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, u našoj zemlji puno toga mora da se uradi da bi se zaustavio negativan trend u pogledu poštovanja prava gradjana.

Janković je dodao da da vladavina prava u Srbiji ima ozbiljne probleme, iako postoje postoje svi mehanizmi za njeno očuvanje.

Državni organi moraće mnogo više i mnogo istrajnije da rade na obezbedjivanju jednakosti gradjana pred zakonom i obezbedjivanju efikasnosti rada državnih organa„, istakao je Janković.

On je kazao da je plan Pokreta slobodnih gradjana da do kraja godine oformi kancelariju u Nišu.

Prema njegovim rečima, ozbiljan tim Pokreta slobodnih gradjana već radi na pronalaženju najkvalitetnijih ljudi, onih koji će moći u Nišu da pokažu ono što Pokret nastoji da uradi u celoj Srbiji.

Tim odabranih ljudi, dodao je Janković, treba da bude garant toga da kada Pokret slobodnih gradjana dodje na vlast, da će ljudi kočno početi da žive, a ne da pričaju o životu.

B.Ljubisavljević


Podeli:
  1. Leš vlada društvom – leš rada. Sve sile sveta su stale u odbranu te vladavine: papa i svetske banke, Toni Bler i Jerg Hajder, radnički sindikati i preduzetnici, nemački ekolozi i francuski socijalisti. Svi oni znaju samo za jednu parolu: rad, rad, rad!

  2. Redakcijo, da li sam to ja iz nekog vama znanog razloga postao zabranjeni komenator na Jugmediiji?

  3. Ebes prava,gazda kupuje avijone.

Comments are closed.