Sedmorici stavljene lisice zbog šverca 712 kilograma duvana

Sedmorici stavljene lisice zbog šverca 712 kilograma duvana
Podeli:

Niška policija, u saradnji sa poreskom inspekcijom, zaplenila je u tri odvojene akcije 712 kilograma rezanog duvana i uhapsila sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeni promet akciznim proizvodima.

D.D. (41) i Ž.D. (42) iz Bogatića uhapšeni su na auto-putu u mestu Draževac kod Aleksinca pošto je u njihovom vozilu „pežo 607“, pronadjeno 165 kilograma rezanog duvana.

D.J. (31) i Ž.S. (39), obojica iz okoline Šapca, uhapšeni su na naplatnoj rampi Aleksinac, nakon što je kontrolom njihovog kamiona „zastava 35“, pronadjeno 12 vreća sa 243 kilograma rezanog duvana.

U trećoj akciji policija je uhapsila G.S. (32) i M.S. (21) iz okoline Bogatića i I.Dj. (38) iz Niša. Sva trojica uhapešni su prilikom pretovara vreća sa rezanim duvanom iz vozila u garažu porodične kuće u Nišu.

U vozilu „citroen“ u kome su se nalazili G.S. i M.S. pronadjeno je 200 kilograma rezanog duvana upakovanog u 40 najlonskih kesa.

Pregledom garaže I.Dj. pronadjeno je još 104 kilograma rezanog duvana.

Osumnjičenima je po nalogu Osnovnog javnog tužioca, odredjeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega su, uz krivične prijave, sprovedeni nadležnim tužilaštvima u Aleksincu i Nišu.

Biljana Ljubisavljević

 


Podeli: