„Šekspir“ među Vranjancima i za vranjsko pozorište

„Šekspir“ među Vranjancima i za vranjsko pozorište
Podeli:

VRANJE – Na Trgu Staniše Stošića i u dvorištu Haremluka, u subotu veče će biti održan pozorišni performans pod nazivom „Šekspir hoda gradom“, u okviru „Vranjskog kulturnog leta“. Ovaj pergormans je zamišljen tako, da će Vranjanci od 20 časova, na nekoliko mesta u okolini Muzeja, moći da vide odlomke i monologe iz Šekspirovih drama, u izvođenju studenata četvrte godine glume na Fakultetu umetnosti iz prištine sa sedištem u Zvečanu.

Među sedam glumaca klase Jovice Pavića je i dvoje Vranjanaca. Pre same predstave, ispred trga Staniše Stošića mladi glumci sakupljaće od građana garderobu i rekvizitu, a svaki donator biće nagrađen po jednim Šekspirovim sonetom.

Ovu akciju mladi glumci izvešće u saradnji sa Pozorištem iz Vranja, pa ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da u subotu na Trg donesu stare šešire, cipele, neupotrebljive tanjire ili jastuke, ali i sve ono što sami smatraju da bi u nekom času moglo da pomogne radu lokalnog Pozorišta. Ulaz je slobodan, a svi koji žele mogu da doniraju dobrovoljni prilog za obnovu vranjskog Pozorišta.

(Kraj)iva


Podeli: