ŠIRI SE EPIDEMIJA MORBILA Obolele 242 osobe, uglavnom nevakcinisane, među njima 13 zdravstvenih radnika

ŠIRI SE EPIDEMIJA MORBILA Obolele 242 osobe, uglavnom nevakcinisane, među njima 13 zdravstvenih radnika
Podeli:

Na Teritoriji Jablaničkog okruga 242 osobe obolele su od malih boginja, a sumnja se da je zaraženo još 68. Procenat nevakcinisanih ili nepoznatog vakcionalnog statusa kreće se od 89 u Leskovcu preko 93 u Vlasotincu do 95 u Bojniku.

Kako je saopštio Zavod za javno zdravlje Leskovac, najveći broj obolelih je u Leskovcu, čak, 140, uzrasta od 20 do 49 godina, među kojima je i petoro zdravstvenih radnika u Opštoj bolnici u Leskovcu.

Od ukupnog broja obolelih u gradu Leskovcu  89 %  su nevakcionisani, nepotpuno vakcinisani i nepoznatog vakcinalnog statusa.

Hospitalizovano je 22 bolesnika i to 10 na Odeljenju pedijatrije, 5 na Infektivnoj klinici u Nišu, 6 na infektivno odeljenje Opšte bolnice Leskovac i  jedna porodilja na Odeljenju ginekologijeiste bolnice. Hospitalizovani su zbog teže kliničke slike morbila i  komplikacija upala pluća.

Najveći broj obolelih u epidemiji  u Bojniku je  u  uzrastu od 0-4 (24 obolelih lica), zatim u uzrastu od 30-39 godina (22 obolelih lica), 10-19 godina (12 obolela lica) i u uzrastu 40-49 godina (14 obolelih lica).

Hospitalizovan je 21  bolesnik i to 18  na odeljenju pedijatrije i 3 obolela osoba na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Vranju.

U opštini Vlasotince zaraženo je 15 osoba od 20 do 49 godina. Hspitalizovana je 1 osoba na odeljenju pedijatrije bolnice u Leskovcu zbog teže kliničke slike morbila i  komplikacija upala pluća.

Epidemiološko ispitivanje u sve tri  epidemije i dalje je u toku.


Podeli:
 1. Da li treba posle ove vesti pustiti decu u skolu?

  3
  1
 2. Da se zapitaš 20.03.2018., 09:14

  Ko ima mogućnost, bilo bi dobro da odgleda englesku seriju „Utopia“. Ne prejudiciram ništa samo dajem drugu perspektivu aktuelnim dešavanjima u Srbiji.

  4
  1
  • Gledao!!!
   Koliko posto građana Srbije je pogledalo seriju? 000,3%?
   Koliko Srba je kompjuterski pismeno da skine seriju sa torrenta na PC ili da je pogleda pomoću Kodija sa prevodom ako su već dali 400-500… itd eura za smart „tncki“ tevei?
   Možda samo nekoliko desetina hiljada ljudi. Velika većina internet koristi uglavnom za zaglupljući besmisleni FB

  • Umesto da filozofirate ovde bilo bi vam pametnije da se svi vakcinisete ako mislite da sprecite ovu epidemiju!

   1
   2
 3. Porodilja hospitalizovana na ginekologiji- a sta ce biti sa ostalim porodiljama koje su mozda iz nekog drugog razloga hospitalizovane. Znaci i ostale trudnice su ugrozene, ili? Strasno da toliko ljudi oboli a da se ne izda naredjenje da se svi vakcinisu. Kako inace mislite da sprecite ovu epidemiju ?

  3
  1

Comments are closed.