Sklopljeno 1.440 brakova, jagma za venčanjem na Dan zaljubljenih

Sklopljeno 1.440 brakova, jagma za venčanjem na Dan zaljubljenih
Podeli:

NIŠ – Prema podacima gradske Uprave za gradjanska stanja i opšte poslove u Nišu je prošle godine bilo 1.440 sklopljenih brakova, s tim što je 130 žitelja Niša sudbonosno „da“ reklo van granica naše zemlje.

Podaci Uprave govore da se broj sklopljenih brakova u Nišu ustalio oko brojke od 1.450.
„U 2014. godini u matičnih knjigama imali smo upisano 1.501 venčanje, a u 2013. godini bilo je ih je 1.491“, kaže za Betu šef Odseka za gradjanska stanja u Upravi za gradjanska stanja Marina Janković.

Prema njenim rečima najveći broj brakova u Nišu sklopi se u periodu od maja do oktobra, a od zimskih dana jedan od najpopularnijih je 14. februar.
„Sveti Trifun je kod mladih veoma popularan kao Dan zaljubljenih tako da svake godine imamo povećan broj venčanja baš tog datuma. Već je deset parova zakazalo venčanje za 14. februar ove godine“, ističe Janković.

Prema njenim rečima, ukoliko mladenci imaju neophodnu dokumentaciju mogu da zakažu venčanje danas za sutra, ali se obično venčanja zakazuju više meseci unapred.
„Mnogi parovi venčanje zakazuju i devet meseci ranije jer žele svabeno veselje u nekom od popularnih restorana i kafana, a na slobodan termin u takvim objektima se čeka i po devet meseci“, objašnjava Janković.

Venčanje u Kući za venčanje ili prostorijama gradske Uprave u Ulici Nikole Pašića je besplatno, dok se izlazak matičara na teren u Nišu naplaćuje 8.000 dinara.

(Kraj)Mia


Podeli:
  1. Kakav bre dan zaljubljenih? Kako mozete tako nesto da objavite, to nije pravoslavni praznik, taj dan je sveti Trifun zastitnik vinogradara, kakav dan zaljubljenih sramota ko je Srbin i misli tako.

Comments are closed.