Slađana Nikolić novi predsednik opštine Babušnica

Slađana Nikolić novi predsednik opštine Babušnica
Podeli:

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Babušnica, odbornici su prihvatili ostavku dosadašnjeg predsednika opštine, Dragana Vidanovića koji je prošlog petka podneo ostavku iz zdravstvenih razloga i izabrali  Slađanu Nikolić odbornicu Srpske napredne stranke.

“Za mene je ovo jedna velika odgovornost. Neću na početku obećavati šta ću da uradim, imam svoju viziju i kako će izgledati moji prvi koraci. Mislim da lokalna samouprava mora da vodi jednu ozbiljnu politiku,bez obzira što je na njenom čelu žena, to je utoliko više još jedna veća odgovornost pred građanima opštine. Trudiću se da radim kako bi građanima opštine Babušnica bilo bolje”, izjavila je Nikolićeva.

Nikolićeva je prva predsednica opštine ne samo u Babušnici nego u celom Pirotskom okrugu koga čine grad Pirot i opštine Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad.

Na funkciji zamenika predsednika ostaje Goran Dimitrijević, iz  SPS-a, a prema odluci odbornika, članovi Opštinskog veća su Ivan Takov, Zoran Spasić, Marija Adamović, Ljubiša Antić i Saša Ristić.

Na sednici je usvojen i rebalans budžeta za ovu godinu i Predlog odluke o budžetu za 2018. godinu u iznosu od 365 miliona dinara.

Za direkora Doma kulture, odbornici lokalnog parlamenta imenovali su Valentinu Radivojev.

Skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu imaju  Odbornička SNS sa 12  i SPS sa pet odbornika.  Ove dve stranke imaju 17 od 23 mandata. U aktuelnom sazivu babušničkog parlamenta Bolja Srbija ima 3, a po jednog odbornika  DS i  SDPS.

Z.P.


Podeli:
  1. Hvala sto objavljujete komentare,sloboda medija je ocigledna.Od sad vas bojkotujem.

Comments are closed.