Slavuj iz Mrčajevaca na Gejzerskim noćima

Slavuj iz Mrčajevaca na Gejzerskim noćima
Podeli:

Pevač narodne muzike Miroslav Ilić nastupio je sinoć na Gejzerskim noćima u Sijarinskoj banji, uz pratnju njegovog orkestra a nastup je započeo velikim hitom “Božanstvena ženo”, koju je posvetio svim damama.

Mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u svim njegovim hitovima poput “Još te nešto čini izuzetnom”, “Polomiću čaše od kristala”,” Ova noć”, “Nije život jedna žena”.

Pred početak koncerta razgovarali smo sa pevačem koji nam je odmah rekao da je prvi put u Sijarinskoj banji i da je ovde došao na poziv svog dobrog prijatelja čija rodbina je iz ovih krajeva.

Prijatelj koji živi u  Podgorici zamolio me je  da dođem i pevam. I veliko mi je zadovoljstvo da sam došao u ovaj kraj koji je pritisla velika muka. Južnjaci su poznati kao veseljaci, njima prosto kao da muzika teče u krvi”, izjavio je Miroslav.

On je juče u toku dana obišao i novu turističku destinaciju “Ćorov vodopad”, u selu Petrilje, udaljeno 7 kilometara od Sijarinske banje.

Bilo je prelepo, prirodni ambijent je divan, a domaćini i hrana su fantastični”, istakao je pevač i obećao da će sigurno ponovo doći ako ga organizatori pozovu.

Na kraju razgovora,  najavio je i dve nove pesme koje će publika imati prilku da čuje na njegovom tradicionalnom koncertu u Sava Centru.

Među poštovaocima njegove muzike, u publici su se sinoć našli i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić

Dvadesete jubilarne Gejzerske noći završavaju se danas Svetoilijskim saborom.

Emilija Mladenović


Podeli: