Slovenački model sanja filmski san o Merlin Monro u Leskovcu

Slovenački model sanja filmski san o Merlin Monro u Leskovcu
Podeli:

 

LESKOVAC – Slovenački model Dejan Pakiž I zaštitno lice Cockta kampanje ovih dana boravi u Leskovcu zbog snimanja art filma pod radnim naslovom “Norma Džin je živa i zdrava i živi u Potsdamu” ili “Ženski sud”, u produkciji Žena u crnom, Free Art Celebration i Pro Line Leskovac.

Film je namenjen za prikazivanje u kulturno-umetničkom delu Ženskog suda za bivšu SFRJ i režiserski je debi umetnice Jovane Dimitrijević. Snima na lokacijama u Leskovcu i Vrnjačkoj banji a Dejan se pojavljuje u ulozi domara hostela koji se u toku noći budi i zatiče u bašti devojku koja izgleda kao Merilin Monro.

– Postao sam veliki fan leskovačkog roštilja i naučio  da pravim čvarke, oduševljen je mladi Slovenac koji je pored ostalog I muzičar. Već 20 godina svira klavijature a pet godina je svirao u slovenačkom heavy metal bendu “Prospect”.

– Film ima elemente japanskog horora, ali mu je tema u stvari feminizacija siromaštva. Za kostime se pobrinula umetnička grupa “Škart” koja je Dejanu ustupila radne kombinezone korišćene na Venecijanskom bijenalu. Snimanje bi trebalo da bude završeno u februaru 2012, kazala je za Jugmediu leskovačka umetnica Jovana.


Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova

Bravo Jovana!!!! :-)

Bravo Jovana, vec sam nacuo da se snima i jedva cekam da vidim kad se zavrsi. Jovana je jedna umetnica alternative koja svoje alternatiivne kreacije trazi u dubinama problema drustva proslosti i sadasnjosti i odnosa prema zeni u njemu. Nadam se da ce imati dobru podrsku u procesu stvaranja ovog dela.

wpDiscuz