Sneg se čisti, ali putevi su i dalje zavejani

Sneg se čisti, ali putevi su i dalje zavejani
Podeli:

Koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Pirot Sreten Savov rekao je za Jugmediu da su od noćas ekipe pirotskog Javnog preduzeća “Komunalac“ na terenu i da čiste ulice, trgove i mostove u gradu i puteve ka zavejanim selima a sneg neprestano pada.

“Zvali su nas od jutros predsednici Saveta mesnih zajednica mnogih planinskih sela koja su zavejana, poput staroplaninskog sela Gostuša, Činiglavci i Rudinje, ali i drugih planinskih sela gde je sneg debljine i do 30 santimetra i u kojima putevi nisu prohodni. Ka mnogim selima uputili smo vozila i očekujemo da u toku dana ekipe očiste puteve ka planinskim selima koja su najugoroženija.Sneg neprestano pada a negde je temperatura i minus 10“, rekao je Savov.

Savov dodaje da su u stalnoj komunikaciji sa JP Komunalac, Policijskom upravom Pirot, Odeljenjem MUP-a za vanredne situacije, Centrom za socijalni rad. Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje i Preduzećem za puteve Niš Trejs koje održava regionalne i magistralne puteve.

“Mi ćemo svakako imati više informacija u toku dana sa terena i znati kakva je situacija posebno u selima. Sve nadležne službe su spremne da reaguju“, rekao je Savov, dodajući da je u selima za sada uredno snabdevanje životnim namirnicama, da nema problema sa strujom i da je obezbedjena zdravstvena zaštita.

Prema informacijama Preduzeća za puteve Niš-Trejs ekipe su na terenu i čiste magistralni put Niš-državna granica i Babušnica-Svodje. Putevi su prohodni, ima smetova, a dodatne teškoće pričinjava vetar koji nanosi sneg. Vozačima se preporučuje obavezna zimska oprema.

Ekipe JP “Komunalac“ u Pirotu su stalno na terenu. Dve ekipe su u gradu i rade na čišćenju ulica, mostova i trgova. Jedna ekipa čisti puteve u Malom i Velikom Suvodolu, Barje Čifliku, Rasnici, Ponoru, Gnjilanu. Druga ekipa upućena je ka Držini, Vojnegovcu, Činiglavcima, Petrovcu, Gradištu , Srećkovcu i Gostuši.

Iz Komunalca“ apeluju da se narednih dana najavljuju vrlo niske temperature da će i pored stalnog angažovanja biti poledica na putevima i putevi neće biti bezbedni za saobraćaj. Iz Komunalca pozivaju gradjane da budu oprezni i da izbegavaju korišćenje vozila.

Zoran Panić

 


Podeli: