Snimanje „Slavujevog doba“ tek na proleće 2019. godine, ništa od najavljivane serije

Snimanje „Slavujevog doba“ tek na proleće 2019. godine, ništa od najavljivane serije
Podeli:

Leskovački Gradski većnici odobrili su danas uplatu od 25.000 evra za nastavak relizacije filma „Slavujevo doba“ i ovlastili gradonačelnika Gorana Cvetanovića da potpiše novi Aneks ugovora o sufinansiranju ovog projekta  za koji se nije ni znalo kada će biti snimljen, a koji je nešto ranije bio i predmet reakcije direktora RTS-a Dragana Bujoševića.

Novim aneksom producentske kuće se obavezuju da snime i dokumentarne filmove o Jašunjskim manastirima i leskovačkoj Roštiljijadi

Izgleda da od pompezno najavljivane serije neće biti ništa, a po novom aneksu ugovora produkcijske kuće su u obavezi da film snimaju od marta do juna „daleke“ 2019. i distribuiraju ga na jesen te iste godine.

Iako je dve godine unazad u javnosti saopštavano kako će se serija „Slavujevo doba“ od 12 epizoda emitovati upravo na javnom servisu, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je početkom novembra to demantovao.

Apsolutno nigde u ugovoru nije spomenut RTS kao finansijer projekta. Nikada nije bio ni dogovor, ni priča da RTS finansira ovaj projekat. A hteo bi da napomenem i opdređene odredbe ugovora da ukoliko producentska kuća ne otpočne sa realizacijom projekta i snimanjem igranog filma i serije, Grad ima pravo da traži povraćaj uplaćenog iznosa uz prethodni raskid ugovora sa zakonskom zateznom kamatom od dana uplate, pa do dana povraćaja novca. Ovo je urađeno samo zbog osiguranja grada a, iskreno rečeno, to i nije korektno sa naše strane„, kazao je tada Cvetanović.

Prvo snimanje filma i serije sa mega popularnim glumcima najavljivano još za leto 2015. godine

Leskovački većnici odlučili su ranije da stopiraju uplatu preostalih 25 od 100 hiljada evra za nastavak realizacije projekta „Slavujevo doba“ dok produkcijske kuće ne podnesu izveštaje šta je do sada sve urađeno tim povodom i na šta su potrošena sredstva.

Iz gradskog budžeta je za taj projekat do sada uplaćeno 75.000 evra – za izradu monografije „Zlatno doba Leskovca“, muzejske izložbe i snimanje dokumentarnog filma. Sva tri segmenta projekta naišli su, inače, na pozitivne kritike kulturne javnosti.

Zvaničnici koji dolaze u Leskovac iz njega se vraćaju s monografijom u kesi, a u samom gradu traži se knjiga više. Pored toga što je privukla veliki broj posetilaca, izložba je Miri Ninošević i Veroljubu Trajkoviću iz Narodnog muzeja donela titule kustosa godine, a dokumentrani film, koga je video višemilionski auditorijum, ostaće trajni spomenik nekada prosperitetnog Leskovca.

Igrani film realizuju producentske kuće „Intermedia network“ i „Soul Food Distribution“ iz Beograda.

Dragan Marinković

 


Podeli:
 1. slavej pile ne poj rano 6. jula 2017., 12:53 pm

  Samo Conrst studio radi ovakve projekte. Ovi beogradjani nemaju osecaj za juznjacki mentalitet. Nadam se da ce sve biti u redu premda iz ovog teksta nisam video ko je pisac scenarija, ako ga ima.
  0  0
  • Koji Beogradjani?U Beogradu/primer/se vec cetvrt veka ne govori beogratski tj.vise se ne,,udara na bandere/ankete na ulicama Beograda/,,Prvi film u bivsoj jugoslaviji o jugu Srbije za vreme drugog sv.rata snimljen je tek 1978g.A koliko je filmova snimljeno o drugim krajevima.To ti je sad isto.Jug Srbije?
   0   0
 2. Niko bolje ne „radi“ Meska za lovu u kulturi od onog Šimunca iz Bgd-Atine i Veroljuba iz Muzej. Zavlače ga ko soma sa „projektima“ o kao nekom tamo zlatnom dobu Leskovca i raznorazne godišnjce…
  0  0
 3. ..nja mi se kad čujem ili pročitam „Zlatno doba Leskovca“
  0  0
 4. Dobro…je..Sad će i Dragan Marjanović-Boža da dobije ulogu. Ko zna možda će i mene da angažuju ko statistu..Džumle.Tatko mi je bija statista u film u Beograd koji je režirao ital.režiser,u Delibatskoj Peščari, „Hanibal pred vratima“. Masovne i grandiozne scene bitki. Koplja, mačevi, kožne sandale, i kaiši. Koe ti ne!
  0  0

Comments are closed.