LESKOVAC : BALKANSKO KADETSKO PRVENSTVO U ODBOJCI U LESKOV

SRBIJA – MAKEDONIJA 3:0 (25:16,25:13,25:14)

SRBIJA – MAKEDONIJA 3:0 (25:16,25:13,25:14)
Podeli:

 

Još u prvom setu se videlo da su kadeti Srbije apsolutni favoriti na prvoj utakmici Balkanskog prvenstva za kadete u Leskovcu. Počela je šestorka na parketu – Skakić, Negić, Paunović, Meljanac, Rudić i Batak.

I do prvog tehničkog tajm-auta nisu dozvolili ni poen Makedoncima otišlo se sa vođstvom od 8:0. Prvi poen Makedonci na utakmici osvjaju greškom igrača Srbije  posle lošeg serviranja.

Razlika se kretala po 6-7 a u jednom trenutku je bila i deset (20:10) . Set prvi se zvrašio sa 25 : 16 u korist Srbije.

Na početku drugog seta Makedonci su pružili mali otpor, bilo je 4:3 i 7:6 za Srbiju , ali posle stvaranja  velike predosti (16:7), odbojkaši Srbije su i drugi set priveli lagano kraju i rešili u svoju korist sa 25:13.

Ista slika na parketu i u trećem setu.

Na početku mali otpor Makedonaca, a potom apsolutna dominacija Srbije koji za nešto više od sat vremena, koliko je trajala utakmica, dobija i treći set sa velikom razlikom 25:14.

Prva utakmica i prva pobeda. Sledeći protivnik je danas Rumunija.

Po završetku utakmice selektor Srbije Boško Macuzić je rekao da je rezultat bio očekivan.

Mi smo bili apsolutin favoriti  u prvoj utakmici, koja je jako bitna ne samo zbog rezultata već i dalje neke igre, koju trebamo da prikažemo. U svkaku utakmicu ulazimo da pobedimo, pa tako ćemo već danas sa Rumunima ući sa željom da se zabeleži druga pobeda za redom“, kazao je za Jugmediu Macužić

Leskovac: SRC „Dubočica“. Gledalaca 200. Sudiski par: Dimitrov( Bugarska), Ozimov ( Turska).

SRBIJA: Skakić, Marković, Negić, Paunović, Kovač, Ivanković, Bajanović, Meljanac, Rudić, Batak, Lečić, Tadić. Selektor: Boško Macuzić

MAKEDONIJA: Petruševski, Ričlev, Sotirovski, Stojanov, Djuzelov, Sanev, Kostiki, Ilijevski, Šilajkovski, Djanbazov, Tošić, Kozhuharov.Selektor: Dean Stojanov.

Vukašin Stevanović

 


Podeli: