Jedan od najperspektivnijih leskovačkih golmana u potrazi za novim klubom

Stamenković: Jagodinci me razočarali, tražim inostrani klub

Stamenković: Jagodinci me razočarali, tražim inostrani klub
Podeli:

Dvadeset petogodišnji golman prvoligaša Jagodine Miroslav Stamenković iz Leskovca, koji  je svojim bravuroznim odbranama i sigurnošću na golu skrenuo pažnju ljubitelja fudbala i trenrskih stručnjaka, napustio je FK Jagodinu nekoliko kola pre kraja prvesntva nezadovoljan statusom u ovom klubu.

Reč je, pre svega, o vaspitanom i polsušnom golmanu, koji nikada na trenunugu nije rekao – ne mogu, već – mogu, više i od onoga  što su tražili njegovi učitelji.

Sve je nekako išlo dobro do ove polusezone kada sam se nadao da ću i dalje biti prvi golman kluba. Na moji žalost, uprava kluba je šansu pružila mladom golmanu  sedamansetogodišnjaku i repezanetaivcu omaldinskom Aleksi Miliću i ja sam odjednom postao drugi golman. To nisam mogao da izdržim, pre svega psihički, i teškog srca sam odlučio da više ne treniram i zatražio sam raskid ugovora koji traje do letos, a na šteu kluba”, priča Stamenković za Jugmediu.

Iako trenutno dobija ponude iz elitnih klubova, cilj mu je da karijeru nastavi u inostranstvu.

Ubeđen sam da sam sazreo kao golman za velika fudbalska dela. Za moj dosadašnji useph moram pre svega da zahvalim ocu Novici i majci Mili jer bez njihove podrške ne bi bilo ni mog uspeha. Što se tiče trenera svako je na svoj način kod mene nešto nadogradio. Pohvalio bih rad Novice Jovanovića u Slogi, Saše Pešića i Miše Petrovića u Vlasini i Neše Kostića u Jagodini. Reč je o trenerima sa kojim je uvek bilo milina raditi i zaista su vrhunski poznavaoci svog posla.Trenutno ne sedim skrštenih ruku već treniram svakdnevno sa trenerom golmana Simom Gligorijevićem kako bi bio spreman da pristupim novim klubu”, iznosi svoje planove ovaj Leskovčanin.

Svoju golmansku karijeru započeo je kao dvanasetogodišnjak u Slogi iz Leskovcaa, potom, u Dubočici  gde je i prvi put debitovao  u seniorskoj konkurenciji protiv Jedinstva iz Paraćina, pa u srpskoligaškoj Vlasini iz Vlaostinca gde je bio prvi golman u jednoj polusezoni. Odlaskom na Fakutet u Niš postaje član Car Konstantina. Kod predsednika kluba Miroslava Milivojevića dolazi do prilike da pokaže svoj raskošni golmanski talenat. Branio je i boje niškog Sinđelića i Žitorađe. Put potom vodi Stamenkovića u ekipu FK  Tabane, do Jagodine, tada člana super lige Srbije.

 


Podeli:
  1. Sportski stručnjak 28.10.2017., 21:16

    Ukoliko je pisac ovih redova hteo da ovim tekstom podrži mladog fudbalera, smatram da je to uradio na pogrešan način. Rečenica:“To nisam…, i teškog srca sam odlučio da više ne treniram i zatražio sam raskid ugovora koji traje do letos, a na šteu kluba” je toliko protiv interesa ovog momka da je najbolje da se ovaj deo povuče ili izmeni prema stvarnom činjeničnom stanju. A stanje je da je ovaj dečko zatražio izmirenje velikih obaveza koje klub ima prema njemu, klub ga je ignorisao a potom je preko advokata poslao opomenu pred utuženje, a tada je usledila reakcija kluba tako što mu je rečeno da više ne dolazi na treninge. Dakle, klub mu duguje i uskraćuje mu pravo na treninge, a ne, kako kaže novinar da ON ne želi da trenira do leta a da traži raskid ugovora na štetu kluba. Tako rečeno ne ide jedno sa drugim. Ovakav napisao, može da ozbiljno nanese štetu ovom dečku u postupku pred Arbitražnim sudom FSS koji je pokrenuo radi raskida ugovora na štetu kluba i isplate zaostalih zarada.

  2. Sportski stručnjak 29.10.2017., 00:34

    Alo ljudi uredite tekst. Napravićete problem dečku.

  3. У инат Јагодини – правац Манчестер Јунајтед.

    Е, тако.

Comments are closed.