Stanari u centru Leskovca 10 dana bez vode

Stanari u centru Leskovca 10 dana bez vode
Podeli:

LESKOVAC – Stanari 12 stanova u stambenoj zgradi u ulici Kralja Petra Prvog, pored stare autobuske stanice u Leskovcu već 10 dana žive bez vode jer su od mraza zamrzle unutrašnje cevi. Gradska preduzeća „Vodovod“ i „Dom“ su se proglasila nenadležnim, a ni jedan od majstora ne želi da se prihvati rizičnog posla.

Voda je nestala prošlog četvrtka na prvom ulazu te zgrade sa 24 stana. Posle nekoliko sati ekipa „Vodovoda“ je uklonila kvar, pa su česme procurele u 12 stanova na takozvanoj južnoj vertikali, a druga polovina stanara je ostala bez vode.

„Izgleda da je naša nesreća u tome što ovde ne stanuje ni jedan funkcioner. Ovo je sramota. Kupamo se kao na ratištu, kao u srednjem veku“, požalio se „juGmedii“ jedan od stanara Dragan Vučković.

Domaćice vodu donose iz komšiluka, kofama, balonima i plastičnim flašama.

„Najveći je problem kupanje. Vodu zagrevamo u velike lonce, pa se tuširamo sa lončićima“ objašnjava Verica Nikolić.

Dva stana su poplavljena jer su se cevi negde odmrzle, a kupatilo Mirjane Rančić je puno fekalija jer se baš tu izliva kanalizacija.

Direktor leskovačkog „Vodovoda“ Zoran Stojanović rekao je „juGmedii“ da mu je slučaj poznat, da je intervenisano i iz kabineta leskovačkog gradonačelnika, ali da to preduzeće nije nadležno za unutrašnju vodovodnu mrežu.

„Cevi su se zamrzle unutar zgrade, a mi smo odgovorni samo za kvarove do stambenih objekata. Osim što nismo nadležni, nismo ni opremljeni za popravku i razmrzavanje cevi“, kazao je Stojanović.

Inače, zgrada u Kralja Petra nema daljinsko grejanje, već se stanari greju na struju i drva.

(Kraj)

 


Podeli: