Stipendije Leonija od 20.000 dinara za 15 studenata u Nišu

Stipendije Leonija od 20.000 dinara za 15 studenata u Nišu
Podeli:

Predstavnici kompanije Leoni potpisali su danas na Univerzitetu u Nišu ugovore o stipendiranju 15 studenata niškog Mašinskog, Elektronskog i Ekonomskog fakulteta.


Konkurs će biti otvoren od danas, 13. novembra do 15. decembra

Direktorka kompanije Leoni u Prokuplju Aleksandra Pešić je istakla da će 15 studenata odabranih na konkursu, počev od 1. januara, deset meseci dobijati stipendije u visini od 20.000 dinara.

Na konkurs za dodelu stipendija mogu da se prijave studenti završnih godina osnovnih studija i završnih studija masters studija sa prosekom većim od 8,5 i osnovnim znanjem engleskog jezika„, rekla je Pešić.

Prednost pri dodeli stipendija, dodala je Pešić, imaće studenti koji su tokom studiranja učestvovali u realizaciji odredjenih naučnih projekata.

Stipendisti će imati obavezu da po okončanju studija rade 20 meseci u Leoniju

Pešić je rekla da će sedam stipendija dobiti studenti Mašinskog fakulteta, a po četiri studenti Elektronskog fakulteta i Ekonomskog.

Direktor Leonija za Srbiju Klemen Saks rekao je da ta kompanija stalno širi svoje kapacitete u Srbiji tako da su joj potrebni novi stručni radnici, i  stipendije su   upravo usmerene ka ostvarenju tog cilja.

Dekan Mašinskog fakulteta u Nišu Nenad Pavlović rekao je da veruje da će stipendije podstaći srednjoškolce da u većem broju upisuju taj fakultet, a one koji već studiraju da postižu što bolje rezultate.

Dekan Elektronskog fakulteta Dragan Janković da ulaganje privrede u obrazovanje znači vraćanje privredi obrazovanih i kvalitetnih kadrova.

Dekan Ekonomskog fakulteta Jadranka Djurović Todorović izjavila je da taj fakultet već ima odličnu saradnju sa Leonijem, da njeni studenti već pohadjaju stručnu praksu u toj kompaniji, a da njeni diplomirani studenti uveliko rade u menadžmentu Leonija.

Biljana Ljubisavljević


Podeli: